Szigetelőanyagok

Az általunk forgalmazott szigetelőanyagok a SicoRubena által gyártott Sillen ablak és ajtószigetelő szilikon alapanyagú O-profilú 4-12mm átmérőjű fehér és barna színű szigetelő anyagok. Valamint a az Euro-strip jogutódja által forgalmazott Trelleborg 100%-os svéd szilikon szigetelő anyagok.
O profilu szigetelő anyagok méret táblázata.
Különböző szigetelő profilok.
Valamint említést teszek néhány általunk nem alkalmazott szigetelő illetve tömítőanyagról és azok hátrányairól:

Ajtó-ablak tömítő szalagok P, D, illetve E – profillal.
Általában Polifoam illetve gumiból készülnek. Hátrányuk, hogy öntapadósak és a hőmérséklet változások miatt keletkező páralecsapódás feloldja a ragasztást és ezáltal gyorsan tönkremennek.

Hannoband HBD tömítő szalag.
A klasszikus szinte már mindenki által kipróbált szivacs alapanyagú öntapadós szigetelő anyag. Hátránya, hogy a szivacs magában tartja a port és a koszt illetve mivel öntapadós az időjárás változó behatásai miatt hamar elengedi a ragasztás.

Kaucsuktartalmú gumiszigetelés.
A nyílászáró készítők legkedveltebb szigetelőanyaga mivel olcsó és általában a garanciaidőt az élettartama kibírja. A kaucsuk az időjárás viszontagságaira hamar megkeményedik illetve berepedezik élettartama általában 2-3 év.

Sziloplasztos szigetelés.
Alkalmazásának módja, hogy a tokban lévő falcba sziloplasztot nyomunk majd letakarjuk fóliával és ezután becsukjuk a nyílászárót. Miután megkötőt levesszük a fóliát és a kitüremkedett felesleges részeket levágjuk.
Mondhatni ez a szigetelési módszer funkcionál a legjobban de csak igen rövid ideig mivel a hőmérséklet hatására a sziloplaszt ki keményedik és elveszti rugalmasságát.

3 hozzászólás ehhez: “Szigetelőanyagok”

 1. Vajda Géza szerint:

  Tisztelt Címzett!

  Nekem nagyon nagy szükségem volna a második ábrán, a felső sor negyedik rajzon látható profilu, barna v. bézs színü, 6 – 12 fm hosszúságu szigetelő anyagra (azt nem tudom.
  hogy gumi v. szilikon). Hol lehet beszerezni?

  1. admin szerint:

   Tudunk beszerezni de ilyen kis menyiségben nem csak gyári egységcsomagban.

 2. Máté szerint:

  Kedves Uram/Hölgyem!

  Szükségem lenne ablak/ajtó szigetelőanyagra amely a két helység közötti szagok átáramlását gátolja meg. A szag az apró réseken szivárog át, a nyílászáró és a fal között.

  Segítségét előre is köszönöm!

  Várom válaszát!

  Máté

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük