Ablakszigetelő profilok

A nyílászárók utólagos szigetelésére a különböző anyagú és alakú ablakszigetelő profilok olcsó és hatékony megoldást kínálnak. Öntapadós változatban vagy tömítőanyagként alkalmazva egyaránt megszüntetik a réseket, hézagmentessé teszik az ablakokat.


Az öntapadós polifoam profilok használata praktikus és költségkímélő. Az “E”, “P”, “D” alakú profilok funkciójukat tökéletesen betöltik, valóban jól szigetelnek, de nem hosszútávon. A polifoam az időjárás változásaihoz nem tud rugalmasan alkalmazkodni, a napfény és a nedvesség egyformán gyengítik szigetelőképességét. A lecsapódó párát magába szívja, az erős napsugárzás hatására pedig megkeményedik, ezek után már nem tud kellő szigetelést biztosítani. A szivacsból készült profilokra ugyanezek a negatívumok még fokozottabban jellemzők, ezért ma már egyre kevesebben használják őket.

A profilok legújabb változata már 100%-os szilikonból készült O-profil. A vegyes, kaucsuk-szilikon összetételű ablakszigetelő profiloknál ezek jóval tartósabbak és magasabb minőséget képviselnek. Mondhatjuk, jelenleg a szilikon a legmegbízhatóbb szigetelőanyag. A nedvességet, a napfényt kitűnően bírja, a legszélsőségesebb hőmérséklet ingadozásokhoz is kiválóan alkalmazkodik. A szilikon ablakszigetelő profil akár két évtizedig is képes a legteljesebben szigetelni nyílászáróinkat. A nagyobb hatékonyság érdekében ne az öntapadós, hanem a nútbemarásos technikával beilleszthető tömítőket, az O profilokat alkalmazzuk.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Nyílászáró szigetelés

A nyílászárók tökéletes szigetelése egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiaárak folyamatos emelkedésével. Az újonnan vásárolt ablakok, ajtók esetében a jó...

Close