Nyílászáró szigetelés

A nyílászárók tökéletes szigetelése egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiaárak folyamatos emelkedésével. Az újonnan vásárolt ablakok, ajtók esetében a jó hőszigetelő képesség ma már alapelvárás. Ugyanakkor sokan a régi nyílászárók cseréje nélkül szeretnék otthonukat védeni a huzat ellen és megtartani a kellemes belső hőmérsékletet.

A nyílászárók szigetelése utólag is elvégezhető, ez költségkímélő megoldás és sok esetben szükségtelenné teszi az ajtók, ablakok lecserélését. Az öntapadós profiloktól a bemarásos szigetelésig széles a skála, amiből választhatunk. A szigetelési eljárások mellett azonban a szigetelőanyagokra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem mindegy, hogy az adott anyag mennyire képes ellenállni a nedvességnek, a napfénynek, mennyire tartós és rugalmas. A szivacsot korábban előszeretettel használták a nyílászáró szigeteléséhez, de napjainkban már sokkal megbízhatóbb szigetelőanyagok is léteznek. A polifoam profilok időtállóbbak és jobban idomulnak a nyílászárók alakjához, ugyanakkor nem jelentenek hosszútávú megoldást. A legbiztosabb eredményt a szilikon szigetelőktől várhatjuk. Ezek öntapadós formában is kaphatók, de jobban járunk, ha nútbemarásos eljárással helyezzük őket a nyílászárókra. Az O profilú szilikoncső szinte légmentesen zár, megszünteti a réseket, ajtók és ablakok esetében egyaránt maximális szigetelést biztosít akár évtizedeken át. A nyílászáró szigetelés könnyedén megoldható, megkímélve magunkat a teljes nyílászáró cserétől és az ezzel együtt járó felesleges kiadásoktól.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A jövő ablaküvege

A 2012 CES szakkiállításon a Samsung egy különleges ablak üveggel rukkolt elő, amely méltán viselheti a jövő ablaküvege nevet. Az...

Close