A Klíma és az ablak-ajtó szigetelés kapcsolata?

Nem csak télen, hanem nyáron is megtakarítást jelenthet a megfelelő nyílászáró szigetelés.

Ön kedves olvasóm tudja-e, hogy otthona hőmérsékletének 1 Celsius fokkal való csökkentése háromszor annyi energiát emészt fel, mint 1 Celsius fokkal való felfűtése?

Tájékozatlanságunknak megfizetjük az árát:

Egy közepes teljesítményű klímaberendezés havonta megközelítőleg 250 kW h plusz fogyasztást jelent. Átszámítva ez havi 8-10 ezer forint extra kiadást jelent. A légkondicionáló-berendezések fokozott elterjedésével az áramfelhasználás is jelentős növekedésnek indult. Mivel az elmúlt években egyre melegebb és melegebb a nyári hőmérséklet. Ezért, hogy otthonunkban mégis elviselhető legyen a hőség, a klímaberendezések száma hazánkban és az Európai Unióban is egyaránt jelentős növekedést mutat. Ennek egyenes következménye, hogy az áramfogyasztás is jelentősen megemelkedett.

A Magyarországra is jellemző kontinentális éghajlat alapvető tulajdonsága a nagy téli hideg és az ugyancsak nagy nyári meleg, ezért mind a két időszakban mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, hogy télen a fűtés miatt megemelkedett gázszámlát, nyáron pedig a légkondi miatt az egekbe szökött villanyszámlát kifizessük.

Jó hír azonban, hogy mindkét problémára van megoldás. Megfelelő nyílászáró szigetelés mellett ez a költség csökkenthető, sőt, esetenként még a klímaberendezés működtetése is szüneteltethető.

A szigeteletlen ajtón és ablakon bizony nem csak a meleg szökik, hanem nyáron a klímával előállított hideg is. Miért üzemeltetné feleslegesen a klíma berendezést, és fizetne óriási villanyszámlát, ha egy egyszerű és praktikus, eljárással két legyet üthet egycsapásra.

Szigeteltesse ajtóit és ablakait, hogy ne érje váratlanul a nyári forróság és a téli hideg.

Miért hűtené az utcát ha nem muszáj?

Hívjon most és intsen búcsút a magas villanyszámlának és fűtésköltségeknek.

Egy hozzászólás ehhez: “A Klíma és az ablak-ajtó szigetelés kapcsolata?”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Csupasz ablak.

Egy kicsit furcsa a cím, de ha az ablakon nincs függöny akkor bizony csupasz az ablak. Kerestem megoldást a nyílászárók...

Close