Ajtó, ablak szigetelés műanyag nyílászárón.

Azért hoztam létre ezt a cikket, mert többen kérdezték, hogy műanyag ajtót vagy ablakot lehet-e utólag szigetelni. Találkoztam már olyan típusú műanyag nyílászáróval amelyen a szigetelés  helye nem volt kialakítva természetesen ezen típusú nyílászárókba nem tudjuk a szigetelés helyét kialakítani. De azért itt is lehet találni megoldást, amely a következő a szilikon szárny nélküli O profilt ecetsavas szilikonnal beragasztjuk. A nagy átlag műanyag nyílászáró szigetelve van, ezért ezeken egyszerűbb a feladatunk mert csak cserélni kell a régi szigetelő anyagot a probléma forrása általában a tömőit anyag elfáradása, elhasználódása vagy elöregedése szokott lenni. Ezen viszont könnyedén tudunk segíteni.

A következő műanyag nyílászárokhoz tudjuk beszerezni az eredeti tömítő profilt:

Actual, aluplast, deceuninc, dimex, gealan, kbe, kömmerling, lb, pannorama, pimapen, plastmo, rehau, roplasto, shuco, thyssen, trocal, veka, veratec.

A következő linken letölteti a műanyag nyílászáró tömítő anyag katalógusunkat, amely képekkel illusztrálva segít eligazodni: Tömítőprofilok.

Az ablakszigetelés nem drága de az elpazarolt energia igen!

 

2 hozzászólás ehhez: “Ajtó, ablak szigetelés műanyag nyílászárón.”

 1. Jani szerint:

  Nem jó a link!

  1. admin szerint:

   Köszönjük!
   Javítottuk a linket.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés szilikon tömítő anyaggal.

A Svéd nútmarásos ablakszigeteléshez 100 %-os szilikon alapanyagú tömítő anyagot más néven szigetelő anyagot használunk. Az eredeti szilikon tömítőanyag megállapítása...

Close