Ajtószigetelés

Ajtószigetelés

Ha az ajtók résein keresztül süvít be a szél, nem kérdés, szükség van az újbóli szigetelésre. A huzat, a lakásba beáramló hideg vagy meleg levegő egész évben sok kellemetlenséget tud okozni, nem beszélve arról, hogy mennyi pénzbe kerül, ha feleslegesen fűtünk. Az ajtószigetelés ennél jóval takarékosabb megoldást jelent az elöregedett vagy gyenge szigetelésű nyílászárók problémájára.


Az ajtók közel azonos módszerekkel szigetelhetők, mint az ablakok. Az eltérést a küszöb jelentheti, ugyanis ha ez hiányzik, ajtóseprűt, ajtókefét alkalmazunk a szigetelés kiegészítéseként. A szivacsból készült, öntapadós purfix vagy a különböző profilú polifoam szalagok az összes nyílászárónál  alkalmazhatók.  A ragasztócsíkkal ellátott szigetelőanyagok azonban kevésbé tartósak, ezért célszerűbb a svéd nútmarásos módszerrel leszigetelni ajtóinkat. A maximális hatékonyság érdekében szilikon tömítőanyagot használjunk, mely különleges tulajdonságainak köszönhetően rendkívül ellenálló, légmentesen szigetel és élettartama is meghaladja a többi szigetelőanyagét. A 100% szilikon profil nagyjából tíz, tizenkét évig nem veszít minőségéből, akár hangszigetelő változatban is kapható.

Az ajtószigetelés után mindenképp gondoskodjunk a lakás megfelelő szellőztetéséről, hiszen a jól leszigetelt nyílászárók mellett fokozottabban lesz szükség a lakásban a levegő rendszeres cserélésére.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés svéd módszerrel

A jelenleg ismert leghatékonyabb ablakszigetelési módszer kétségkívül a svéd nútbemarásos technológia alkalmazása. Mint nevében is benne van, Svédországban fejlesztették ki...

Close