Az ablakszigetelés fontossága

Családi ház hővesztesége

A lakások hővesztesége elsősorban a rosszul szigetelő ablakoktól származik. Ha gondoskodunk régi nyílászáróink szigetelésének megújításáról, a hőveszteséget minimálisra csökkenthetjük, spórolhatunk az energiával, ezzel együtt pedig a pénzünkkel is.

Az ablakokon kiszökő levegő képes akár több fokkal is csökkenteni otthonunk hőmérsékletét ahhoz képest, amennyit a fűtéssel elérhetnénk. Ilyenkor a meleg szó szerint az utcára távozik, mi pedig hiába tekerjük feljebb a radiátort, az ablakok környékén akkor sem tudjuk biztosítani a kellemes hőfokot. Az ablakszigetelés egyrészt az állandó belső hőmérséklet szempontjából fontos, hiszen ez hozzájárul az otthonok alapvető komfortjához. Másrészt a hőveszteség pluszkiadásokat jelent, télen a fűtés, nyáron a klímaberendezés használata miatt. A harmadik lényeges tényező az elöregedett, gyakran elvetemedett ablakok hézagain át beszökő por, szennyezett levegő, a kinti zajok és a beszivárgó csapadék távol tartása a lakástól. Ezt is csak  hatékony ablakszigeteléssel érhetjük el, melyet napjainkban már több módon kivitelezhetünk.

Széles a rendelkezésre álló anyagok palettája éppúgy, mint az eljárásoké. Hatékonyságuk és időtállóságuk tekintetében ezek különbözőek lehetnek, természetesen árak terén sem azonosak. Bármelyiket is válasszuk, a jó eredmény érdekében előtte tájékozódjunk, hogy igényeinkhez és nyílászáróink állapotához mérten a legmegfelelőbben végeztessük az ablakszigetelést.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ajtóseprű

Ajtóseprű felszerelése házilag. Megjegyzem más néven ajtókefe. Első lépés: - mérjük meg az ajtó szélességét, ahová fel szeretnénk szerelni az...

Close