Ablakszigetelés utáni szellőzés.

Az ablakszigetelés egyik előnye, hogy lakásunkban megszűnik a huzat. Nem jön be a hideg többet és nem távozik a drága energia. Ezzel megszűnik a természetes szellőzés, melyet ezután vagy mesterségesen kell biztosítsunk vagy az ablakok nyitásával. A szellőzéssel csökkentjük a levegő páratartalmát és így megakadályozzuk a penész kialakulását, valamint frissítsük a levegőt, kiengedjük a kellemetlen szagokat és többlet levegőhöz juttatjuk az égéstérrel rendelkező fűtőberendezéseket. A mesterséges szellőző berendezések drágák ezért a természetes szellőzést mutatom be a szemléltető ábrán.


 

Szellőzés

 

  1. Résszellőzés: A szellőzés talán egyik legelterjedtebb formája, pedig így csak részleges levegőcserét tudunk biztosítani. Az ablakot résnyire nyitjuk így a szellőzés folyamata lassú és nem tökéletes.
  2. Ablaknyitás: Ez már egy sokkal hatásosabb módja a szellőzésnek. Az ablakot teljesen kinyitjuk 5-10 perc időtartamra, így biztosítjuk a gyors levegő cserét. Az energia veszteség és a helység léhűlése minimális.
  3. Kereszthuzat: Ez a légcsere leggyorsabb és leghatásosabb módja. Az ablakot és az ajtót is kinyitjuk 2-4 perc időtartamra. Így minimális lesz az energia veszteség és a hőmérséklet csökkenés.

 

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés fent van a Facebookon.

Amint már többen is láthatták fent vagyunk a Facebookon. Elkészült a Facebook minisite, amely tartalmazza az ablakszigetelo.hu küldetését. Úgy döntöttünk,...

Close