Redőnytok utólagos szigetelése.

Nyílászáróink szigetelése mellet különös gondot kell fordítani redőnyeink tokszerkezetének szigetelésére is. A redőnytokok szigeteletlen állapotban ugyanúgy beengedi az utcáról a hideget, port és a zajt mint a szigeteletlen nyílászáró.

Redőnytok.

Redőnytok.

Nem kell elkeseredni van megoldás utólagos redőnytok szigetelés svéd módszerrel. A svéd módszer mellet a redőny tok ajtaját hungarocellel leszigeteljük így egy téglafalnak megfelelő hatást érhetünk el. A módszer lényege, hogy a redőnytok ajtaját egy felső marógéppel körbe marjuk, majd az így kimart nyílásba szilikon alapanyagú tömítő anyagot helyezzünk. Ezután egy 2 centiméter vastagságú hungarocellt ragasztunk a redőnytok ajtajára, ragasztáshoz gyors kötésű ragasztót használunk. Egy redőnytok elkészítése kb. 10 percet vesz igénybe.

Redőnytok utólagos szigetelése.

Redőnytok utólagos szigetelése.

A redőnytok utólagos szigetelésével:

 • megszűnik a hideg,
 • megszűnik a beáramló por, zaj,
 • megszűnik a kiáramló meleg,

Ha szeretné nyílászárói szigetelése mellet élhetőbbé, komfortosabbá tenni otthonát akkor szigeteltesse a redőnyeinek tokszerkezetét.

2 hozzászólás ehhez: “Redőnytok utólagos szigetelése.”

 1. Turcsán János szerint:

  Sziasztok!
  Talán emlékeztek, Inárcson Ti csináltátok nálunk az ablakszigetelést. Egy kis segítségre lenne szükségem: megszüntetjük a redőnytokot és külső redőnyt teszünk fel. Mit csináljak a redőnytokkal? Kaptam már több tanácsot is, de nem tudom melyik a jó és az egerek sem költöznek bele. Az áthidaló-ytong megoldás most kiesik. Kinyomjam purhabbal? Tömjem ki üveg- vagy kőzetgyapottal? Nikecellel próbáljam szigetelni?
  Előre is köszönöm: Turcsán János

  1. Kaczur Gábor szerint:

   Szép napot! Nálunk most érkezett el az, amit Turcsán Jánis is kérdezett. Mi a jó megoldás az ilyen régi redőnytokok szigetelésére?
   Segítséget előre is köszönöm!
   Üdvözlettel, Kaczur Gábor

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ajtókefe, ajtóseprű

Kibővítettük az ajtókefe más néven ajtóseprű választékunkat. Két fajta minőségben és ötféle színben. A műanyagból készültek az olcsóbb árkategóriát képviselik,...

Close