Penész ablakszigetelés után

Gyakran előfordul, hogy a nyílászárók cseréjét vagy az utólagos ablakszigetelést követően megjelenik a penész az ablakok környékén, a szoba sarkaiban. Ezt a problémát könnyebb megelőzni, mint kialakulása után orvosolni.

Mivel a régi ablakok nem zártak légmentesen, a helyiségek szellőzésére nem kellett külön gondot fordítani, a levegő cseréjét ilyen módon a nyílászárók biztosították. A levegő a hézagokon szabadon ki-beáramolhatott, így a friss levegő zárt ablakok mellett is akadálytalanul bejutott a lakásba. Az ablakrendszerek fejlődése mára azonban olyan szintre jutott, hogy a légmentes záródás velük szemben alapkövetelmény. Miközben mindenki ilyen jól záródó, tökéletes hő- és hangszigetelési képességekkel rendelkező ablakokra vágyik, arról a fontos dologról a legtöbben megfeledkeznek, hogy ezek a modern nyílászárók és a korszerű ablakszigetelési módszerek a lakás páratartalmát gyökeresen megváltoztatják. A megnövekedett páratartalomnak pedig egyenes következménye a penészedés megindulása.

Miután a meleg, párás levegő az ablakszigetelés hatására a lakásban reked, gondoskodni kell a levegő állandó cseréjéről. Ennek legegyszerűbb módja a rendszeres szellőztetés, erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Professzionális megoldást jelentenek a beépített szellőztetőrendszerrel ellátott ablakok, melyek önmaguk gondoskodnak a lakás nedvességtartalmának szabályozásáról és a friss levegő biztosításáról.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablakszigetelés fontossága

A lakások hővesztesége elsősorban a rosszul szigetelő ablakoktól származik. Ha gondoskodunk régi nyílászáróink szigetelésének megújításáról, a hőveszteséget minimálisra csökkenthetjük, spórolhatunk...

Close