Csere helyett ablakfelújítás

ablakfelújítás

ablakfelújítás

Manapság egyre divatosabb a régi nyílászárók alumíniumból vagy műanyagból készült, modern változatokra történő lecserélése. Aki csak teheti, él ezzel a lehetőséggel, hiszen a gyártók mindent elkövetnek, hogy számtalan szempontból igazolják az új típusú ablakok előnyeit a hagyományosakkal szemben.  Valóban igazuk van? Európa nyugati felén az ablakcsere mintegy 4 évtizeddel ezelőtt megindult divatjának ma már szakértők igyekeznek véget vetni és helyette az ablakfelújítást egyre népszerűbbé tenni. Ennek egyrészt műemlékvédelmi okai vannak, hiszen az újonnan gyártott ablakok sem stílusukban, sem a készítéshez felhasznált értékes, ma már szinte pótolhatatlan faanyagok tekintetében nem képesek teljes értékűen helyettesíteni a hagyományos ablakokat. Másrészt az épületfizikai tényezők jelentős része sem szól egyértelműen az új gyártású ablakok mellett.

Ha csere helyett az ablakfelújítás mellett döntünk, megőrizhetjük ezeket a valódi értékeket képviselő nyílászáróinkat anélkül, hogy korunk bármely komforttényezőjéről le kellene mondanunk. Az ablaktípusoktól és a gyenge pontoktól függően passzítással, üvegcserével vagy a belső ablakszárnyakon alkalmazott tömítéssel tehetjük jól szigetelővé és záródóvá akár a legrégebbi, 100 éves ablakokat is. Az  ablakfelújítás során az ablakkereteket lenolaj alapú festékekkel védhetjük a leghatékonyabban, ezek egyben ápolják is a fát.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Penész ablakszigetelés után

Gyakran előfordul, hogy a nyílászárók cseréjét vagy az utólagos ablakszigetelést követően megjelenik a penész az ablakok környékén, a szoba sarkaiban....

Close