Ablakszigetelés télen-nyáron

ablakszigetelés svéd módszerrelAz ablakszigetelés nemcsak télen érezteti pozitív hatásait, nyáron éppen annyira nélkülözhetetlen. Ha nem használunk klímaberendezést, a hidegebb évszakokban, a fűtési szezonban ugyan nagyobb megtakarítást érhetünk el vele, de otthonunk komfortjához egész évben nélkülözhetetlen.

A rosszul leszigetelt nyílászárókkal, ajtókkal, ablakokkal télen az utcát fűtjük, nyaranta pedig hiába teszünk meg mindent, hogy lakásunkat védjük a hőségtől, a réseken át mégiscsak beszökik a forró levegő. Nincs is annál kellemetlenebb, mint a kinti kánikulától szenvedni a négy fal között is. A legtöbben a tél beállta előtt jutnak el odáig, hogy az ablakszigetelést kijavítsák, hiszen mindenkit motivál a fűtési költségek csökkentése. A klimatizált lakásokban azonban nyáron is jelentős megtakarítást érhetünk el, ha gondoskodunk nyílászáróink megfelelő szigeteléséről.

Az ablakszigetelés módját mindig a nyílászárók típusához és állapotához igazítsuk. Nem biztos, hogy ami egy viszonylag új ablak esetében beválik, azzal a régi, elvetemedett ablakkereteknél is sikert érünk el. A szilikon szigetelőanyagok a svéd nútmarásos ablakszigetelés technológia ma már  tökéletes szigetelést biztosítanak az ablakszigeteléshez.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Csere helyett ablakfelújítás

Manapság egyre divatosabb a régi nyílászárók alumíniumból vagy műanyagból készült, modern változatokra történő lecserélése. Aki csak teheti, él ezzel a...

Close