Ablakszigetelés olcsón

Gyakran azért döntünk új nyílászáró vásárlása mellett, mert a régi ablakok nem zárnak jól, szigetelésük elöregedett, télen beengedik a hideg levegőt, nyáron pedig nem állják útját a forróságnak. Az utólagos ablakszigetelés minden típusú, anyagú és korú ablak esetében alkalmazható megoldás, melyre több módszer is létezik.

Az alacsony ár és az egyszerű kezelhetőség teszi a legkedveltebb ablakszigetelési módszerré az öntapadós profilok használatát. Semmi egyéb dolgunk nincs, mint méretre vágni a ragasztócsíkkal ellátott szigetelőt és ráilleszteni az ablakszárnyra. A különböző alakú, O, D, E, P profilok készülhetnek polifoamból, kaucsukból és szilikonból. A legolcsóbbak a polifoamok, viszont itt számolni kell azzal, hogy ez csupán átmeneti megoldást jelenthet, mivel hajlamos a megkeményedésre és az napsugárzáshoz, párához sem alkalmazkodik hosszútávon. Ha tartósabbat szeretnénk, válasszuk a 100% szilikon profilokat.

A sziloplaszt szintén a takarékos ablakszigetelés egyik eszköze, sokan előszeretettel használják. Rövidtávra szól ez is, mivel az anyag sajátos tulajdonságai révén hamar megkeményedik, ettől kezdve pedig nem képes ellátni a szigetelési funkcióját. Hátránya, hogy nagyon nehezen lehet eltávolítani, számoljunk azzal, hogy örökre nyomot hagy az ablakainkon.

Olcsó ablakszigetelési módszerekből tehát többféle létezik, de hosszútávra érdemes a legkorszerűbb svéd nútmarásos ablakszigetelést alkalmazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés télen-nyáron

Az ablakszigetelés nemcsak télen érezteti pozitív hatásait, nyáron éppen annyira nélkülözhetetlen. Ha nem használunk klímaberendezést, a hidegebb évszakokban, a fűtési...

Close