Beszédes ablakok: mutasd az ablakod, megmondom, mi a baj!

1.rész – Gyanús párafoltok és az ablakok közti páralecsapódás

Minden ablaknak megvan a maga története. Sokszor elég rájuk nézni, és rövid idő alatt megállapítható, milyen probléma van a szoba szellőztetésével (igen, az ablakszigetelés állapotára is következtetni lehet belőle).

Az ablakokon megjelenő tünetek beszélnek hozzánk, így rövid idő alatt kideríthető, mi a gond. Ismerd meg az ablakból kitalálható információkat, és rövidesen te leszel az ablakok „Mentalistája.” Most kiderül, mit jelent, ha gyakran látsz párafoltot az ablak bizonyos részein!

De ha túl sok problémára derül fény, akkor ideje felhívni egy profi ablakszigetelőt!

Feltűnő párafoltok az ablakon és az üveg sarkain

Itt máris gyanakodni kezdhetsz, mert valami nincs rendben a szellőztetéssel, (vagy a normálisnál is magasabb szintre emelkedett a szobában lévő nedvesség szintje). Az ablak lesz az a felület, ahol megjelennek a nagy páratartalommal járó tünetek.

A túl meleg vagy szélsőségesen hideg levegő nyirkos, nedves levegőt eredményez, ami valóságos aranybánya a penész kialakulásához. Ebben az esetben érdemes minél többször szellőztetni, mert a szobában maradó nedvesség árt az egészségünknek. (Naponta legalább 15 percre ki kell nyitni az ablakot, hogy száraz levegőt kapjon a benti nyirkos, nedves pára.)

Egy párátlanító, vagy a szoba levegőjét frissítő ventilátor is rengeteget segít ezen a helyzeten.

Az ablaküvegek között lecsapódó pára

Más a helyzet, ha észreveszed, hogy a két ablaküveg közötti területen gyakran csapódik le a nyirkos levegő párafoltok formájában.

Ez azt jelenti, hogy romlik az ablaküveg állapota, vagy a szigetelés engedi be a külső levegőt. A nyirkos levegő csapdába esik a két üvegfelület között, rendszerint páracseppek formájában jelenik meg.

Nyilván nem kell egyből kicserélni az ablaküveget, de jobban jársz, ha egy profi ablakos nézi meg a problémát.

Ha szeretnéd, hogy az ablakszigetelés tökéletes legyen, keress meg ezen az elérhetőségen:

http://ablakszigetelo.hu/
Folytatása következik

 

Beszédes ablakok

Beszédes ablakok

 

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
4 veszély, amitől csak a profi ablakszigetelés véd meg

A rossz ablakszigetelés miatt számtalan kockázati tényező fenyegeti az egészségünket. Éljünk vidéken vagy a nagyváros forgalomtól lüktető szívében, az ablak...

Close