Ablakok karbantartása.

Ha rendszeresen évente legalább egyszer elvégzi a karbantartást ami abból áll, hogy megolajozza  a szárnyakban és keretekben található összes, a működés szempontjából fontos vasalatelemet, akkor az  ablakai  könnyen fognak járni, és megóvja az idő előtti kopástól. Az acélból készült  záralkatrészeket meg kell olajozni, hogy ezáltal elkerülje a szükségtelen kopást minimálisra csökkentve a súrlódást. Az olajozás előtt tisztítsa meg az ablakainak vasalatát  portól és egyéb szennyeződésektől. Az olajozáshoz használjon a kereskedelemben kapható spray kenőanyagot (wd-40) vagy csepegtetővel ellátott  műszerolajat.

A mellékelt fotón ábrázoljuk az olajázási pontokat. Gerébtokos ablakoknál a zárszerkezetet olajozzuk meg a zsanérpántokat zsírozzuk.

ablakok karbantartása

ablakok karbantartása

Ezután  ellenőrizni kell az egyes csavarok illeszkedését, valamint a meglazult csavarokat vagy lekopott csavarfejeket haladéktalanul meg kell húzni vagy újra kell cserélni.

Ezek után ha a vasalatok karbantartásával végeztünk ellenőrizzük a szigetelőanyag állapotát ha valahol kimozdult a helyéről akkor tegyük vissza a helyére. A szigetelőanyag karbantartását a következőképpen végezzük szilikon spray-t fújjunk egy puha rongyra és ezzel dörzsöljük át a szigetelőanyagot. Fontos, hogy a szilikon a fa felületekre ne kerüljön rá, mivel ebben az esetben a fafelület későbbi festése, lakkozása nem biztos, hogy sikerül, ezért  a szilikont ne spray formában közvetlenül rá fújja a szigetelőanyagra!

Figyelem!

Ha ablakainak szigetelése nem megfelelő akkor rengeteg energiát pazarol. Fordítson kellő figyelmet az ablakainak szigetelésére.

Ha ablakán üvegtörést, repedést talál forduljon üvegeshez.

Végezetül ellenőriztük, hogy ablakunk festése megfelelő állapotban van-e, ha nem találjuk megfelelőnek forduljunk festőhöz vagy végezzük el mi a festési javításokat. Egy kis segítség a mázoláshoz jó tudni!

A fafelületek festésekor, lakkozásakor viszont a gumitömítés védelme fontos a festék vagy lakk hatására a gumitömítés veszít rugalmasságából használhatatlannál válik.

Probléma esetén kérjük, forduljon szakemberhez!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Energia megtakarítás szigeteléssel.

Az egyre modernebb, épületeink rendre nagyobb ablakokkal, és üveg felületekkel készülnek. A modern kor emberének életében,  elengedhetetlen szerepe van ezeknek...

Close