Ne hagyja megszökni… a meleget!

Sok bosszúságtól és kiadástól szeretnénk megkímélni Önt. Egy olyan megoldást szeretnénk a figyelmébe ajánlani, mely kis befektetéssel jelentős megtakarítást eredményez, vagy otthonát melegebbé, kényelmesebbé és élhetőbbé teszi.
Mivel a lakások energiakiadásai közül a fűtésre költjük a legtöbbet, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy azért az energiáért is fizetünk, amellyel akarva akaratlanul az utcát fűtjük. Az ajtóknál ablakoknál a tok és a szárny közötti hézagokon keresztül megszökik a meleg! Ráadásul ezeken a hézagokon nem csak az otthon melege jut ki de még a hideg szél is beáramlik, magával rántva az utca porát.
A rések elzárása vagy tömítése nem kerül sokba, de az energia igen!

Épületeink hőveszteségének megoszlása:
Nyílászárók:
Üveg felület átbocsátása:    21%
Légrésen keresztül:             19%
összesen:                           40%

A megoldás egy olyan egyszerű technológia alkalmazása amely nem drága, tartós és 90%-os hatékonysággal megszünteti a légmozgást nyílászárók résein keresztül.
A módszer lényege, hogy a speciális profilú szigetelőanyagot egy felső-maróval készített horonyba építjük be. A szigetelés közvetlenül a tokba, vagy a szárnyba kerül.A beépített szigetelés egy egyszerű, esztétikus megoldással szünteti meg a légmozgást, ezáltal:

– a helység huzatmentessé válik,
– a belső terek hőmérséklete 2-4 °C-kal emelkedik,
– vagy 15-20% fűtési költségmegtakarítást eredményez,
– csökken a kinti zaj por és kipufogógázok behatolása,
– hosszú élettartam (min 10 év),1-2 év megtérülési idő,
– mázoláskor egyszerűen kivehető, könnyen visszahelyezhető.
A technológia leírása:

1. Elsőként a beépítésre kerülő szigetelőanyag méretét határozzuk meg a tok és szárny közé behelyezett gyurma segítségével.(Az összenyomódott gyurma pontosan megmutatja a légrés nagyságát.)
2. Ezután a szigetelőprofil helyének kialakítását végezzük felső-marógép alkalmazásával. A gép 3 mm széles és 7-8 mm mély hornyot készít, a kimart fahulladék eltávolítását nagy teljesítményű porszívó biztosítja.
3.Végezetül egy speciális kézi behengerlő segítségével a megfelelő méretű szigetelőanyagot a nyílászáró teljes záródó kerületén a horonyba helyezzük.
4. A záródásnál a szigetelőanyag összepréselődik, így a záráshoz minimális többleterő szükséges profil felveszi a rés formáját,így lesz hatékony a tömítés.
Ablakszigetelés technológia

Ablakszigetelés technológia

Reméljük, sikerült a Tisztelt Olvasó figyelmébe ajánlani ezt a technológiát, melynek
alkalmazásával otthona melegebb, tisztább és csendesebb lehet.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés vagy nyílászáró csere?

Amikor eldöntöttük, hogy javítani akarunk rosszul záródó, régi ablakaink hőszigetelő képességén akkor két lehetséges utat választhatunk. Nyílászárók cseréje A lakásunk,...

Close