Csak egyetlen nap a szigetelés!

Már egy nap leforgása alatt megszabadulhat az utcai zajtól, portól, huzattól, kipufogógáztól, a beáramló hidegtől/melegtől, persze, csak abban az esetben, ha szigeteli az ablakait.

Az ablakcsere nagy cécó, sok takarítással, napokig, hetekig tartó felfordulással járhat. Az ablakszigetelés ezzel szemben olyan egyszerű, és gyors, hogy pár óra alatt kész is. Ráadásul majdnem olyan hatékony, mint egy teljes ablakcsere!

De nézzük is meg gyorsan az előnyeit!

  • csak akkor a területet kell szabaddá tenni az ablak előtt, ahol a szerelő bakja (erre helyezi az ablakszárnyat) elfér, nem kell az egész szobát kirámolni. A függönyök, virágok, díszítések persze eltávolítandóak, de az néhány perc alatt meg is van
  • költséghatékony (kis befektetéssel jelentős megtakarítás), hiszen messze nem kerül annyiba, mint a teljes csere. A rések elzárása, tömítése nem kerül sokba! Az ára már 1-2 év alatt megtérül.
  • a munkálatok zaj-és pormentesek
  • mázoláskor a beépített szigetelés egyszerűen kivehető, majd visszatehető
  • élettartama minimum 10 év
  • egyszerű, esztétikus megoldás
  • télen 2-4 fokkal lehet melegebb a lakás helyiségeiben
  • 15-20 százalékos fűtési költségmegtakarítás érhető el

Régi típusú ablakoknál is van lehetőség az utólagos szigetelésre a svéd nútmarásos technológiának köszönhetően, ami szintén pormentes és rendkívül gyors megoldás.

A szigetelés menete dióhéjban:

Egy óra alatt 30 méternyi szigetelőanyagot építünk be. A speciális profilú szigetelőanyagot egy felsőmaróval készített horonyba építjük, a szigetelés közvetlenül a tokba, vagy a szárnyba kerül. Eltávolítjuk a gumitömítéseket, és azokat újakra cseréljük.

A szigetelés 90%-os hatékonysággal szünteti meg a légmozgást!

A tok és a szárny közötti hézagokon keresztül észrevétlenül megszökik a levegő, így nyáron, ha klímánk van, az utcát hűtjük, míg télen fűtjük azt, ezáltal akár 40 százaléknyi is lehet a hőveszteség!

 

Az alábbi videóból többet is megtudhat a szigetelésről! 

 

 

Ha elöregedett ablaka szigetelése, vagy ha a régi típusú fa ablakába szeretne utólagos szigetelést, bátran vágjon bele a felújításba, hiszen sokkal komfortosabb lehet az otthona!

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Gyakori kérdések a műanyag ablakokról.

Műanyag ablaka van, vagy szeretne a jövőben? Összegyűjtöttük a legsürgetőbb kérdéseket a nyílászárók szigetelőanyagával kapcsolatban. Legyen Ön is jól informált!...

Close