Ablakcsere vagy új szigetelés?

Ha huzatos az ablakunk, télen kiszökik a meleg, nyáron pedig bejön az utcáról, érdemes elgondolkoznunk azon, mit tegyünk a nyílászárókkal. Megoldást jelenthet a cseréjük, de régi ablakainkat is megtarthatjuk, ez esetben azonban újra kell szigetelni őket. Ha tehetjük, vásároljunk új ablakot, hiszen ezek hőszigetelése megfelel a jelen elvárásainak. Igaz, ilyenkor meg kell fizetnünk a beépítés busás költségeit is. Szerencsére van más megoldás is, nem kell feltétlenül új, műanyag ablakot vásárolnunk. Ha nem is illene lakásunk stílusához a műanyag, főként érdemes meglévő fa ablakainkat utólagosan szigeteltetnünk. Természetesen kizárólag szakemberrel. Hiszen, ha szakszerűtlenül teszik fel a szigetelést, és annak élettartama sokkal kevesebb lesz, mint kellene, esetleg nem látja el rendesen a feladatát, például az ablak ugyanúgy szelel, mint korábban, ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. A végén könnyen azon kapjuk magunkat, hogy annyit kellett költenünk az egészre, mintha új nyílászárókat vásároltunk volna.

Bízzuk szakemberre a megfelelő anyag és szigetelési technológia kiválasztását, melyekből rengeteg van manapság a piacon. Remek ár-érték arányának köszönhetően a svéd bemarásos ablakszigetelés módszer egyre népszerűbb. Lényege, hogy eltömíti a nyílók és a tokok közti rést, így a meleg levegő nem szökik, ki avagy be. A módszerrel a zaj is csökkenthető, illetve a por sem jön be az utcáról. Ez a technológia a műemlékvédelem alatt álló épületek ablakainak szigetelésére is alkalmas. Népszerű a duplo-duplex módszerrel való szigetelés is, amelyet már cégünk is alkalmaz. Ennél egy újabb, hőszigetelő üvegréteget tesznek az ablakkeretre, amely visszaveri a hősugarakat, így bent tartja a meleget. Fóliázással történő szigeteléssel is lehet csökkenteni a hőveszteséget.

duplo-duplex üvegezés

duplo-duplex üvegezés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablaküveg

A hétköznapi beszélgetésekben a tok és az üvegfelület egyaránt benne van az ablak kifejezésben. „Ablakot mostam”, annyit tesz, hogy kívül-belülről...

Close