Az ablakfelújítás előnyei

A környezetvédelemtől a takarékosságon át az épületek eredeti karakterének megőrzéséig sorolhatnánk azokat a szempontokat, melyek miatt az ablakcserével szemben egyértelműen a felújítás felé billen a mérleg nyelve. Sokan gondolják úgy, hogy a ma gyártott műanyag és alumínium nyílászárók olyan szerkezetek, melyek tulajdonságait a régi, hagyományos ablakok nem érhetik utol. Pedig egy gondos ablakfelújítás után sem hőtechnikai jellemzők, sem a hangszigetelés, sem az energiatakarékosság tekintetében nem maradnak el a legkorszerűbb nyílászárók mögött.

ablakfelújítás

ablakfelújítás

A műemlékvédelmi szakemberek világszerte egyetértenek abban, hogy kizárólag a menthetetlen ablakokat cseréljék le a tulajdonosok és amennyiben a nyílászárók állapota ezt nem indokolja, felújítással mentsék meg őket. Több egyszerűen kivitelezhető módszer is létezik, melyek segítségével újszerűvé varázsolhatjuk akár a százévesnél is idősebb ablakokat.

Minden esetben bízzuk olyan tapasztalt mesteremberre ezeket az értékes ablakokat, aki tisztában van a régi nyílászárók jelentőségével. Passzítással, tömítésekkel, utólagos szigeteléssel, üvegcserével és megfelelő felületkezeléssel hihetetlen eredményeket érhetünk el és megóvhatjuk a történelmi épületek egységes arculatát.

A régi ablakok folyamatosan karbantarthatók és felújíthatók, így élettartamuk a modern nyílászárókkal szemben rendkívül hosszúra növelhető.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakcsere vagy új szigetelés?

Ha huzatos az ablakunk, télen kiszökik a meleg, nyáron pedig bejön az utcáról, érdemes elgondolkoznunk azon, mit tegyünk a nyílászárókkal....

Close