Az ablakszigetelés legfőbb előnyei

Történjen az ablakszigetelés házilag vagy egy szakember segítségével, abban biztosak lehetünk, hogy az eljárásnak csak és kizárólag előnyei vannak, amelyek gyakran egyértelműek, néha azonban kevésbé azok, hiszen nem látható problémáktól is mentesítik lakásunkat.

A nyílászárók szigetelésének legfőbb előnye, hogy jelentősen lecsökken ezáltal otthonunk fűtési – nyáron pedig hűtési – költsége, hiszen nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb lesz tőle a lakás. A szigetelés segítségével minden esetben javulnak ablakaink hangszigetelési képességei is, hiszen ezáltal a szárny sem tud már rezonálni a külső zajok hatására, de az üresen hagyott rések is tömítésre kerülnek. A szigeteléssel könnyedén megszüntethető a párás ablak, de a helyiség páratartalma is szinten tartható, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy elfelejtsük például a penészgombát. Mivel szigetelésnek köszönhetően kevesebb por, pollen és egyéb kosz jut be kintről a lakásba, ezért sokkal tisztább és egészségesebb is lesz otthonunk. Mivel a legtöbb ablakszigetelés a mázolás előtt leszerelhető vagy kiszedhető, ezért nem kell aggódnunk amiatt sem, hogy nem tudjuk rendesen karban tartani, így például lefesteni nyílászáróinkat. A leggyakoribb ablakszigeteléshez használt anyag egyébiránt a szilikon, ami nem csak rendkívül tartós, hanem egyben rugalmas is, hiszen -60 Celsius foktól egészen +120 fokig megtartja alakját, így érdemes minden esetben szilikont használni, ha nyílászáróink utólagos szigetelésre szorulnak. Az ablakszigetelés sokak szerint nem fontos, lévén a vékony réseken nem távozik el annyi meleg levegő a lakásból, ami számottevően lecsökkentené a fűtési költségeinket. De gondoljunk csak bele! Egy normál ablak esetében a rések kitehetnek akár egy kézilabdányi felületet is. Ha az összes lakás nyílászáróját összeadjuk, akkor szigetelés nélkül egy kisebb ablaknyi felületen keresztül távozik el a kellemes klímájú levegő a lakásunkból.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakok energetikailag helyes üzemeltetése

Felhívjuk a figyelmet az ablakok energetikailag helyes üzemeltetésének -  a fogyasztó magatartásának -  a jelentőségére. A szinte minden családi házban...

Close