Az ablakszigetelés előnyei és buktatói

100 % szilikon szigetelőanyag ablakszigeteléshez

100 % szilikon szigetelőanyag ablakszigeteléshez

Bár az utólagos nyílászáró szigetelés óriási előnyökkel jár, ha nem a megfelelő anyagokkal dolgozunk vagy nem ismerjük pontosan a felhasznált anyag tulajdonságait, könnyen csalódhatunk. Egy elvetemedett ablakhoz pl. hiába használunk különböző öntapadós profilokat, nem azt az eredményt kapjuk, amit várunk, hiszen ezek nem képesek rugalmasan beilleszkedni a résekbe. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk néhány alapvető dologgal.

Amennyiben gyors, egyszerű megoldást keresünk és régi nyílászáróink jól záródnak, nincsenek elvetemedve, az ablakszigetelő profilok kiválóan alkalmasak az utólagos szigetelésre. Több alakban, O, P, D, E változatokban elérhetők, anyagukat tekintve polifoam és különböző ablakgumik – kaucsuk, szilikon és a kettő különböző arányú kombinációja – közül választhatunk. Az öntapadós szigetelőket méretre vágás után már rá is illeszthetjük az ablakszárnyra. Ez a típusú ablakszigetelés azonban nem hosszútávra szól. A legkevésbé a polifoam tartós, sem a párát, sem a napsugárzást nem tűri jól, hamar megkeményedik és elveszti szigetelőképességét. Az ablakgumik minél nagyobb arányban tartalmaznak szilikont, annál nagyobb a tartósságuk. A legjobb a 100% szilikonból készült profilokat használni, hiszen jelenleg ez a leghatékonyabb ablakszigetelő anyag. A nútmarásos technológiával beillesztett profilok segítségével nem csak a tökéletes szigetelésről, de az időtállóságról is gondoskodhatunk.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Tetőtéri ablakok árnyékolása

A tetőtéri ablak sok szempontból más jelentéssel bír, mint egy normál ablak, hiszen más tényezőket is figyelembe kell venni, mikor...

Close