Hagyományos ablakok felújítása

A régi, fából készült ablakok meghatározó szerepet töltenek be egy-egy régi épület vagy akár egy egész utca arculatában. A tulajdonosokra nagy felelősség hárul, hiszen ezek az ablakok a különböző történeti korok stílusait őrzik, ezért mielőtt azonnal lecserélnénk az öreg ablakokat, célszerűbb tájékozódni az egyéb lehetőségekről.

A szakemberek ma már egyetértenek abban, hogy a hagyományos, akár 100-200 éves ablakok is sikerrel felújíthatók és eredeti szépségükben megőrizhetők még hosszú ideig.

Az ablakfelújítás egyik módja az üvegcsere, hiszen a hőveszteség nagy része visszafogható egy jól szigetelő üveggel. Ez a kapcsolt gerébtokos és a kifelé-befelé nyíló ablakok esetében is javasolt. Nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy helyesen válasszuk meg az új üveg vastagságát, és az esetleges osztókra is legyünk tekintettel. Az utólagos szigeteléssel is jelentős eredményeket érhetünk el és a zárak, vasalatok ellenőrzése, beállítása is ajánlott. A fa ablakkeretek állapota javítható és élettartama meghosszabbítható a speciális lenolaj alapú ápoló festékekkel.

Összességében elmondható, hogy egy hozzáértő gyorsan és hatékonyan képes a legrégebbi ablakokat is a mai kor kívánalmainak megfelelően felújítani az új ablakok árának töredékéért. Nemcsak a költségek szempontjából járunk jól, de az épület karakterét is megőrizhetjük eredeti szépségében.

ablakfelújítás

Ablakfelújítás az ablakszigetelő.hu csapatával.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablakszigetelés előnyei és buktatói

Bár az utólagos nyílászáró szigetelés óriási előnyökkel jár, ha nem a megfelelő anyagokkal dolgozunk vagy nem ismerjük pontosan a felhasznált...

Close