Tűzgátló ajtók és ablakok

Tűzgátló ajtó

Tűzgátló ajtó

Az élet védelme nagyon fontos, nem lehet eléggé szabályozni. Egy ingatlan számára a tűz az egyik olyan veszélyforrás, ahol nem csak értékeink, de életünk is veszélyeztetve van. Minden lakásban van tűzveszélyforrás. Egy olyan konnektor, amiről nem is gondoljuk, hogy nem működik megfelelően, egy ottfelejtett gyertya. Kertes házakban a kazánház az, ami kimondottan tűzveszélyes helyként van kiemelve. A megelőző tűzvédelem nem elégséges azzal, hogy teljesítjük a törvényes előírásokat, a tűzvédelemhez aktív biztonságtervezésre is szükség van.

A tűzgátló nyílászárók kialakítása szaktudást igényel, mivel a lakások, egyének különbözőségéből adódóan egyéni megoldásokra van szükség. A tűzgátló nyílászárók alkalmazása leginkább szállodákban, raktárakban, irodaházakban jellemző, de a családi házak kazánhelységének 30 perces tűzállóságának kialakítása szintén alkalmazandó. A végleges felszereltségük nem csak szubjektív megítélés alapján, hanem műszaki szempontból is fontos tényezőket kell figyelembe venni. A mozgatásuk lehet mechanikus, elektromos, teljesen automatizált nyitó – záródó rendszerek, alkalmazni lehet pánikzárakat, riasztórendszereket is egyidejűleg.

Esztétikai szempontból nem lehet különbséget tenni a tűzgátló ajtók és ablakok és a hagyományos ajtók között, hiszen ugyanolyan szépek, mint a hagyományos nyílászárók, köszönhetően a korszerű gyártási technológiáknak, és a tervezési munkáknak.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablakszigetelés legfőbb előnyei

Történjen az ablakszigetelés házilag vagy egy szakember segítségével, abban biztosak lehetünk, hogy az eljárásnak csak és kizárólag előnyei vannak, amelyek...

Close