Zárja ki a zajt!

Zajos környéken él? Éjjelente az ablaka alatt mulatozó fiatalok hangoskodnak, vagy hajléktalanok kiabálnak? A meleg nyári éjszakákon inkább nem nyitja ki az ablakot, és vállalja, hogy hőgutát kap, ugyanis tudja, hogy a beáramló zaj miatt biztosan nem tudna aludni? Ne aggódjon, nem a költözés az egyetlen megoldás. Ha az ablakcsere az ön otthonában azért nem megoldható, mert műemlékvédelem alatt álló, régi bérházban lakik, ahol az új típusú, műanyag ablak megtörné az épület egységét, így nem lehet beépíttetni, szigeteltette meglévő ablakait! Az utólagos ablakszigetelés ugyanolyan jó megoldást nyújthat, mint a nyílászárók cseréje. Manapság számtalan módszer és technológia van a piacon, így a legkülönbözőbb fajtájú ablakokhoz is ki lehet választani a megfelelőt.

 

Népszerű például a svéd bemarásos ablakszigetelési módszer, melynek lényege, hogy a nyílók és a tokok közti rést eltömítik, hogy a levegő vagy a zaj ne szökjön se ki, se be. Ez a technológia a műemlékvédelem alatt álló épületek ablakainak szigetelésére is alkalmas. A duplo-duplex módszerrel való szigetelés is gyakori. Ennél a módszernél egy  üvegréteget tesznek az ablakkeretre, amely visszaveri a hősugarakat. Ha a megfelelő technológia kiválasztását szakemberre bízza, biztos lehet benne, hogy azt kapja, amit elvár: az ablak tökéletesen zár, nem megy ki vagy jön be a meleg, nem száll be a por – és nem hallatszik be az utca zaja sem! Rendszeres karbantartás, ellenőrzés és megfelelő takarítás mellett pedig akár tizenöt évig is tarthat a szigetelés. Az ablakok utólagos szigetelésének tehát rengeteg előnye van. Győződjön meg erről ön is, hívjon ki egy szakembert, hogy végre nyugodtan alhasson!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Mennyi piszokkal jár az ablakszigetelés?

Ha lakásfelújításra vállalkozunk, vagy akár csak egy-egy szobát, illetve annak egy részét hozatnánk rendbe, biztosan kétszer is meggondoljuk, belevágjunk-e. Ugyanis...

Close