Mennyi piszokkal jár az ablakszigetelés?

Ha lakásfelújításra vállalkozunk, vagy akár csak egy-egy szobát, illetve annak egy részét hozatnánk rendbe, biztosan kétszer is meggondoljuk, belevágjunk-e. Ugyanis az egyes munkálatok előtt mindent ki kell pakolni, letakarni, leragasztani, utána pedig még nagyobb feladat vár ránk. Takaríthatunk napokig, mire minden olyan lesz, mint felújítás előtt, aztán pedig kezdődhet a visszapakolás. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden hasonló művelet után ezzel jár, pedig úgyis meghosszabbíthatjuk például a nyílászárók élettartamát, hogy utána nem kell hetekig gázolnunk a koszban. Természetesen a munkával megbízott szakemberek hozzáállásán és lelkiismeretességén is múlik, hogy valóban olyan állapotban adják-e át a lakást, amilyen eredetileg volt. Ennek érdekében érdemes megbízható, referenciákkal rendelkező szakembert választanunk.

Ablakszigetelés előtt, munka közben és takarítás után.

Ablakszigetelés előtt, munka közben és takarítás után.

Az ablakszigetelés cseréje általában nem okoz nagy piszkot a lakásban. A bútorokat sem kell kirámolni a szobából, csak akkora helyre van szükség, hogy a nyílászárókat ki lehessen emelni a helyükről, illetve elférjenek a bakok, melyekre fektetik őket a művelet elvégzéséhez. A szakemberek először leveszik az ablakokat a sarkaikból, és a bakokra letéve, vízszintes állapotban marják körbe. A munkafolyamat közben forgács nem keletkezik, hiszen a felsőmaró géphez csatlakoztatott porszívó elszívja a fűrészport és az egyéb szennyeződéseket. Egy speciális behengerlő eszköz segítségével rögzítik a szilikon szigetelőanyagot a kimart mélyedésbe, azaz horonyba. Az ablakokat visszateszik a helyükre, majd letesztelik a működésüket. A munka végeztével a szakemberek eltakarítják az általuk keletkezett hulladékot, régi szigetelőanyagot, koszt és port, a szemetet pedig elszállítják.

A témáról bővebben: http://ablakszigetelo.hu/ablakszigeteles/takaritas/

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Zárja ki a kánikulát!

A nyári kánikula mindig megviseli a szervezetét? Hiába tartja zárva az ablakokat a reggeli szellőztetés után, a forróság valahogy mégis...

Close