Zárja ki a kánikulát!

A nyári kánikula mindig megviseli a szervezetét? Hiába tartja zárva az ablakokat a reggeli szellőztetés után, a forróság valahogy mégis mindig beszökik a szobába? Valószínű, hogy nyílászáróinak szigetelése elöregedett, nem volt rendszeresen karbantartva, nem szakember végezte őket, vagy esetleg nincsenek is szigetelve. Így nem csoda, ha bejön a meleg, télen a hideg, beszáll a por, naponta törölgetnie kell, és nem tud aludni a szomszédos szórakozóhely zajától. Ha ablakcserére jelenleg nem áll rendelkezésére a kívánt összeg, megoldhatja a problémát nyílászárói utólagos szigetelésével is. Ez akkor is jó megoldásnak bizonyul, ha műemlékvédelem alatt álló, régi épületben lakik, ahol nem cserélheti ki műanyagra a meglévő fa ablakokat.

Bármilyen típusú ablakot lehet utólagosan szigetelni, mindössze ki kell választani a megfelelő anyagokat és technológiát. Manapság az egyik legnépszerűbb a svéd bemarásos módszer, melynél a nyílók és a tokok közti rést eltömítik, hogy a meleg levegő, a por vagy a zaj ne szökjön be. A duplo-duplex módszert is használják, itt egy üvegréteget helyeznek az ablakkeretre, amely visszaveri a hősugarakat. Ha nehezen bírja a nyári harminc fokokat, ne engedje, hogy a kánikula a hűs téglafalak közé is beszökjön! Viszont egyedül ne álljon neki az ablakok szigetelésének, inkább hívjon ki egy szakembert, aki gyakorlatának köszönhetően fel tudja mérni, az ön ablakához melyik módszert a legérdemesebb használni. Egy profi garanciát is vállal a munkájára, hiszen biztos saját tudásában és a felhasznált anyagok minőségében. Így nyugodt szívvel elvégeztetheti a munkát, hiszen probléma esetén nem kell kidobnia a pénzt az ablakon, egyszerűen orvosolhatja a problémát.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Mikor van itt az ideje a szigetelésnek?

Nem kell megvárni, míg az utcáról bejövő por, zaj és huzat gyakorlatilag megkeseríti az életünket és lehetetlenné teszik a nyugodt...

Close