Mennyi idő alatt térül meg az ablakszigetelés költsége?

Amikor valaki úgy dönt, hogy nyílászáróit felújíttatja, szigetelteti rendszeresen beleütközik abba a kijelentésbe, hogy az újraszigetelés költségei nagyon hamar meg tudnak térülni. Ön szerint mennyi időt foglal ez magába? Mennyi idő alatt térül meg az ablakszigetelés költsége? Az emberek többsége átlagosan 5-10 évre teszi azt az időtartamot, amely alatt véleményük szerint meg tud térülni ez a költség. Ennél azonban már jóval hamarabb is meg lehet takarítani a felújítás költségét! Gondolta volna, hogy 2-3 év alatt is megtérülhet a befektetett pénze? Pedig így van, ugyanis a jól záródó ablakok által a fűtési és a hűtési költségek is jelentősen csökkenhetnek! Ez az időtartam jellemző a panelházakra, a családi házakra és más típusú lakóházakra is, vagyis nagyon rövid idő alatt „visszahozza” az árát az elvégzett munka.

ablakszigetelés

ablakszigetelés

Gondoljunk csak bele abba, hogy egy-egy ablak mellett általában 2-3 milliméternyi rés keletkezik, amelyen keresztül ki tud alakulni a huzat a nyílászárók között. Amennyiben nyílászárónként összeadjuk ezeket a réseket, akár egy kosárlabda méretével megegyező lyukat is kaphatunk, ami valljuk be igen nagy ahhoz, hogy jelentős mennyiségű hő távozzon el rajta keresztül az otthonából.

Ezt a problémát mindenképpen szükséges orvosolni, hogy a lakásban előállított hő ne szökhessen ki az utcára. Ennek egyik módja az ablakok teljes cseréje, ami roppant költséges munka, vagy pedig a másik módszer az ablakok utólagos szigetelése, amely költséghatékony és gyors megoldást jelent. Amennyiben szeretne gyors, olcsó, illetve hatékony és tiszta megoldást választani, úgy mindenképpen az utólagos ablakszigetelési módszert ajánljuk a figyelmébe, hiszen sem felfordulással, sem pedig nagy kosszal járó munkálatot nem kell végezni a munkafolyamat során.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Növelheti-e egy lakás értékét az, ha az ablakszigetelés fel lett újítva?

Elgondolkozott-e már valaha azon, hogy az ablakainak szigetelése által növelheti-e a lakása értékét? Természetesen legtöbben nem befektetés céljából tartjuk a...

Close