Növelheti-e egy lakás értékét az, ha az ablakszigetelés fel lett újítva?

Elgondolkozott-e már valaha azon, hogy az ablakainak szigetelése által növelheti-e a lakása értékét? Természetesen legtöbben nem befektetés céljából tartjuk a lakásunkat és nem is azért végeztetjük el a nyílászáróink felújíttatását, hogy a jövőbeli tulajdonosa majd komfortosabban érezhesse magát a lakásban, ám nem árt ezt a tényezőt is szem előtt tartanunk, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor döntünk úgy, hogy tovább állunk jelenlegi otthonunkból. Lehet, hogy 1-2 év múlva megtalálja álmai otthonának hirdetését, vagy éppenséggel újabb gyermek érkezik a családba és ezért óhajtanak majd új, nagyobb otthonba költözni, ezért minden eshetőségre jó felkészülni.

A 2012-es esztendőtől kezdődően minden eladni kívánt lakásról kötelező energiatanúsítványt készíttetni, valamint a lakáshirdetésekben is mindenképpen fel kell tüntetni azt, hogy az eladni kívánt lakás milyen energia osztályba lett besorolva.

ablakszigetelés az energiabesorolás javítására

ablakszigetelés az energiabesorolás javítására

Emiatt egyáltalán nem mindegy az, hogy egy lakás milyen szigetelési képességgel rendelkezik. Gondolta volna, hogy egy rosszul szigetelt lakás 20 százalékkal nagyobb fűtésszámlát eredményez? Egy jövendőbeli vevőnek pedig valószínűleg egyáltalán nem mindegy az, hogy mennyit kell majd a fűtésszámlára kiadnia, ahogy minden bizonnyal Önnek sem mindegy a kiadandó összeg mértéke. Ezért, ha még nem is fordult meg az Ön fejében az, hogy eladja a lakását, akkor is érdemes felújíttatni az ablakai szigetelését, hiszen amíg Ön lakik a lakásban, addig is komfortosabb és nem mellesleg olcsóbb fűtési költségű lesz az otthona. Később pedig, ha mégis el szeretné adni a lakását, biztos lehet benne, hogy nagyobb értéket fog képviselni, hiszen a tökéletes szigetelésnek köszönhetően a lakást drágábban lehet majd értékesíteni.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy egy jól szigetelt lakás csendesebb, por és pollen mentesebb, mint egy rossz szigeteléssel rendelkező lakás.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Hogyan végezzük el az ablakszigetelések karbantartását?

Egy ablak felújítása mindenképpen költséghatékony és praktikus megoldás, hiszen a munkába fektetett pénzösszeg nagyon hamar képes megtérülni. Egy ablakszigetelés akár...

Close