Az ajtó a lakás dísze

A háztervezés során minden apró részlet összefügg egymással. A külső megjelenés nemcsak a falak színétől függ, hanem sok pozitívumot adhat hozzá a nyílászárók megválasztása is. A tervezésnél, kivitelezésnél sajnos nem kapnak elég figyelmet a mosdók elhelyezése, a kapcsolók, dugaljak kiépítése. Valahogy mindig kevesebb lesz, mint amennyire a valós életben szükség lehet. Ugyanilyen megfontolásból a nyílászárókra is szükség lenne az ötperces figyelemnél egy kicsit többet kapniuk, hiszen fontos szerkezeti eleme a háznak, hogy milyen az ajtaja, ablaka. Hol helyezkednek el, oda milyen nyílászáró lenne a legjobb, vagy a legpraktikusabb. A ház külső és belső burkolatai nagyon sok mindent eldöntenek, milyenek lesznek a bútorok, milyen legyen a szőnyeg, de az ajtók, ablakok milyenségére is rányomják bélyegüket.

A magyar nyílászáró piacon egyre jobban nő a választék, nem lehetetlen az egyedi ajtó vagy ablak gyártatása sem. Ahhoz, hogy esztétikailag is szép családi otthont alakítsunk ki, a bútorok formajegyeinek a nyílászárókon is meg kell jelennie. Stílbútorok mellé leginkább az egyedi gyártású ajtók, ablakok lennének a megjelenésükkel együtt gyönyörű összhatást keltő nyílászárók. Ha ezt anyagi okokból nem igazán tudja vállalni a ház építtetője, vagy lakója, akkor olyan hagyományos épületfából gyártott, fedőfestékkel a fal színhez alkalmazott nyílászárókat kell választani, melyek illeszkednek színben és stílusban a bútorokhoz.

A modern életmódot követő lakástulajdonosoknak is a stíluskövetés legyen az alap. A minimál stíluskedvelőknek a teljesen sima kivitelezésű ajtók, ablakok a legideálisabbak, a rusztikus tölgy és a fenyő alkalmas erre. A high-tech stílust kedvelőknek inkább az üveg – fém kombinációkat kellene alkalmazni, hiszen ehhez a stílushoz esztétikai szempontból ez illik. Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a lakásunkban, házunkban nagyobb gondot kell fordítani a nyílászárók kiválasztására, hiszen lehet sok pénzt költeni rossz ajtókra és ablakokra, azok cseréje pedig szintén anyagi áldozattal jár. A nyílászárókat forgalmazó cégek profi szakemberek, és remek tanácsokat tudnak adni, számukra az értékesítés is fontos, tehát remek partnerek is. Inkább előrelátóak legyünk, keressünk fel több ajtóval és ablakkal foglalkozó cégeket, nézzünk szét a piacon, hogy otthonunk teljesen harmóniában legyen önmagával és velünk is.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Tolóablak, emelőablak

A toló- és emelőablakok leginkább a brit fennhatóságú területekre jellemző ablaktípusok. Az egyik legnagyobb előnye a helytakarékos megoldás, hiszen működésük...

Close