A beltéri ajtók

A beltéri ajtók feladata a térelválasztás. A beltéri ajtókkal szembeni követelmények ezért szelídebbek, leginkább esztétikai kérdésként tekintünk rájuk. Amikor beltéri ajtót szeretnénk vásárolni, akkor úgy nézünk rájuk, mint valami bútordarabra. Ezek a nyílászárók hozzájárulnak otthonunk kinézetéhez, stílusához, meghatározzák hangulatukat. Az esztétikai megjelenés mellett fontos szempont lehet még a jó hangszigetelés tulajdonságának megléte.

Ha a teljes lakásfelújítás során az ajtókat is kicseréljük, arra nagyon oda kell figyelni, hogy utoljára rakjuk be a helyükre. Azért kell utoljára tenni a helyükre, mert a festés alkalmával a levegő páratartalma miatt az ajtó is nedvesedhet, ezáltal vetemedhet. Ezenkívül a bútorok tologatása és az egyéb szerszámok használata sérülést okozhat a nyílászárókban. Más eszközök okozta sebesülések elkerülése érdekében az ajtó felületkezelésére kell odafigyelni. A felületkezelés minősége nagyban hozzájárul az ajtó állagának megóvása érdekében, ugyanis a – napi, heti rendszerességgel – tisztításhoz használt vegyszerek erősen károsíthatják az ajtók felületét, ezenkívül a felületre jutó víz és a levegő páratartalma sem tesz az ajtónak jót.

A beltéri ajtók szigetelését egyre gyakrabban kérik, itt a cél a jó hangszigetelés, hogy minél jobban eltudják szigetelni a két teret egymástól. Erre nyújt megoldást a svéd nútmarásos ajtószigetelés.

Beltéri ajtók

Beltéri ajtók

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Védekezzen a hideg ellen ablakszigeteléssel!

Amikor kint tombol a kánikula, az ember szinte el sem tudja képzelni, hogy eljön még a tél és a mínusz...

Close