Meddig bírja az ablakszigetelés?

ablakszigetelés svéd módszerrel

ablakszigetelés svéd módszerrel

Ha huzatos az ablaka, nyáron bejön a meleg, télen pedig kimegy, biztosan nem megfelelő a szigetelése. Szerencsére bármilyen típusú ablakot le lehet szigetelni, mindössze szakszerűen kell kiválasztani az adott típusú nyílászáróhoz való szigetelési módot és profilt. Azonban a munka végeztével sem dőlhetünk hátra nyugodtan, hiszen a nyílászárók folyamatos karbantartást igényelnek, a vasalatok évenkénti újrazsírozása és három-négy évente való beállítása mellett rendszeresen ellenőriztetni kell az ablakszigetelések állapotát is. Azok csak így érhetik el optimális élettartamukat, amely körülbelül 10-12 év. Természetesen ez attól is függ, hogyan használjuk. Az ablak típusának megfelelő és szakszerűen behelyezett szigetelőanyag jó formatartó, és nagy hőmérséklet-ingadozást tud elviselni.

Válasszunk olyan szakembert, aki garanciát vállal a munkájára. Kérjünk tőle referenciát is, hogy biztosak lehessünk benne, hogy az ablaknak megfelelő típusú szigetelőanyagot használja, így a szigetelés addig fog tartani, amíg azt elvárjuk tőle. De mi is tegyünk meg mindent, hogy növelhessük az élettartamát. Például, ha újramázoltatjuk az ablakokat, akkor vegyük ki vagy vetessük ki a szigetelést, hogy a festék ne rongálhassa és keményíthesse meg a gumit. Az ablakok tisztításánál a szigetelőanyagot ne mossuk le erősen savas vagy lúgos kémhatású tisztítószerrel, ugyanis azok tönkretehetik a szigetelőanyagot. Használjunk inkább langyos mosószeres vizet, vagy csak szárazon töröljük le. Ha pedig még tökéletesebb eredményt szeretnénk, a rendszeres tisztítás mellett használjunk szilikon spray-t is.

Ha ezeket az apróbb karbantartásokat elvégezzük vagy szakemberrel elvégeztetjük, akkor az ablakszigetelés várható élettartama 10-12 év.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A beltéri ajtók

A beltéri ajtók feladata a térelválasztás. A beltéri ajtókkal szembeni követelmények ezért szelídebbek, leginkább esztétikai kérdésként tekintünk rájuk. Amikor beltéri...

Close