Védekezzen a hideg ellen ablakszigeteléssel!

Amikor kint tombol a kánikula, az ember szinte el sem tudja képzelni, hogy eljön még a tél és a mínusz fokok is. A túlmelegedett lakásban aszalódva alig várjuk, hogy kicsit lehűljenek a falak, és hajlamosak vagyok megfeledkezni arról, hogy télen is rendszeresen hasonló problémával szembesülünk, csak épp nem a meleg, hanem a hideg miatt. Évről évre magasabb a gázszámla, és hiába fűtünk be alaposan, mintha egyszerűen elillanna a meleg, nem érzünk belőle semmit. Ilyenkor érdemes megkeresnünk a probléma valódi forrását, mely általában a nyílászáróknál, illetve a szigetelésnél keresendő.

Ha régi, egyrétegű üvegű fa ablakaink vannak, azok eredetileg nem rendelkeznek gumitömítéssel, így a szigetelés nem megoldott. Ezt házilag is orvosolhatjuk, elég purfix szalagot beszereznünk egy barkácsboltban, majd felragasztanunk az ablakra. Azonban ez a módszer nem a leghatékonyabb, hiszen a purfix hamar elöregszik, élettartama mindössze körülbelül egy év. Inkább hívjunk szakembert, bízzuk az ablakszigetelést, aki modernebb módszerekkel orvosolja a problémát. Az úgynevezett svéd technológia alkalmazásával az eredetileg gumitömítéssel nem rendelkező ablakokat is elláthatjuk szigeteléssel. Marógép segítségével az ablakkeretbe egy mélyedést (hornyot) készítenek, majd egy szilikon gumitömítést húznak bele. Ez a megoldás sokkal tartósabb, így jelentősen meghosszabbíthatjuk a régi fa ablakok élettartamát is. Ha újabb típusú, hőszigetelő ablakaink vannak, télen mégis úgy érezzük, hogy az utcát fűtjük, ellenőriztessük a vasalatok és a szigetelés állapotát. Ugyancsak érdemes szakembert hívnunk, aki beállítja a zárszerkezetet, és kicseréli az elöregedett gumitömítést, hogy végérvényesen kizárhassuk a hideget.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A fa nyílászárók védelmében

A modern technológiával előállított, fa alapanyagú nyílászárók sose mennek ki a divatból. Időtállóságuk már bizonyított, hiszen nem kevés olyan ötven...

Close