Régi fa ablakok szigetelése

Ha álmai otthonát egy századfordulós bérházban találta meg, biztosan van mit csinosítania a lakáson a beköltözés előtt. Padlólapcsere, festés, újratapétázás, parkettacsiszolás… Van még egy művelet, amelyről semmiképpen sem feledkezhet meg, ha azt szeretné, hogy olyan érzés legyen a dobozok kipakolásakor, mintha új lakásba költözött volna. Kiábrándító, ha egy frissen felújított lakásban a nyílászárók rossz állapotban vannak, és nem csak esztétikai szempontból. Biztosan nem szeretnénk, ha nyáron be, télen kiengednék a meleget, vagy beszállna a por és beszűrődne a zaj az utcáról. Ezért, ha nem is cseréltetjük ki újakra a régi fa ablakokat, mindenképpen nézessük meg őket egy szakemberrel, ellenőriztessük a vasalatok állapotát, és lehetőleg szigeteltessük a nyílászárókat.

Régi fa ablak szigetelése

Régi fa ablak szigetelése

Ezek a régi, egyrétegű üveggel rendelkező ablakoknál ugyanis gumitömítés nélkül készültek. Szigetelésüket akár házilag, purfix szalag felragasztásával is megoldhatjuk, melyet barkácsboltból szerezhetünk be. Ez a megoldás azonban nem a leghatékonyabb, ugyanis a szalag gyorsan elöregszik, élettartama csupán körülbelül egy év. Ha szakemberre bízzuk az ablakszigetelést, ő egy modernebb módszerrel orvosolhatja az ablak hiányosságát. Az úgynevezett svéd technológia alkalmazásával (mely a nevét a származási országról kapta) az eredetileg gumitömítés nélküli ablakokat is elláthatjuk szigeteléssel. Ehhez az ablakkeretbe egy hornyot marnak marógép segítségével, ezután egy szilikon gumitömítést húznak bele. E modernebb módszerrel készült szigetelés sokkal tartósabb, mint a fenti megoldás, így a régi fa ablakok élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk. Ha szigeteltetjük a nyílászárókat, biztosan nem fogunk beköltözés után egy héttel azzal szembesülni, hogy elviselhetetlenül huzatos, zajos vagy poros a lakás.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Korszerű ajtóbehúzók

Az ajtókat nyitjuk, csukjuk, többször maradnak nyitva, mint ahogy azt mi szeretnénk. Erre nyújt megoldást a különböző ajtóbehúzó szerkezetek. Találkozhattunk...

Close