Korszerű ajtóbehúzók

ajtóbehúzó

ajtóbehúzó

Az ajtókat nyitjuk, csukjuk, többször maradnak nyitva, mint ahogy azt mi szeretnénk. Erre nyújt megoldást a különböző ajtóbehúzó szerkezetek.

Találkozhattunk már ilyen megoldással a lépcsőházak kapuit is ilyen ajtóbehúzó megoldás csukja be utánunk az ajtót. Használata biztonsági kérdéseket, és fűtött helységekben az energiával való takarékoskodást biztosítja. Az idő folyamán az ajtók mind szerkezetileg, mind megjelenésében sokat változtak, így az ajtó működését támogató speciális szerkezetek is kénytelenek voltak változni. Így az ajtóbehúzók is sokat változtak, már nem csak tekercsrugós ajtóbehúzókat lehet kapni, hanem a nyomórugóval és fogasléccel működő ajtóbehúzókat is.

 

A hagyományosnak mondható spirális laprugóval működő típusoktól szerkezetileg teljesen eltérnek a mai ajtóbehúzó szerkezetek. Könnyebb mozgathatóság eredménye a kisebb helyigényű szerkezetek megvalósítása. Előnyük, hogy a tolórugóval előfeszített dugattyúkban a külső hőmérséklet változásokra nem érzékeny szintetikus olaj szabályozza a működést. Ennek a dugattyúnak a fogasléce továbbítja az főtengelyen keresztül a behúzó karhoz azt az erőt, amely az ajtó csukódásához vezet. Az olaj áramlási sebessége határozza meg az ajtó csukódásának sebességét. A szerkezet öntvényháza teljesen zárt, kis helyigényű, könnyen és gyorsan felszerelhető bármelyik ajtóra. Felszerelésüket házilag is megtehetjük, de ha igényünk van rá, akkor a forgalmazó cég szakembert is biztosít a felszereléshez, természetesen felár ellenében.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablak és a függöny kapcsolata

Az otthonteremtés sok apró lépésből áll. A homlokzat színétől kezdve a nyílászárók megválasztásán át a szobák berendezéséig sok mindent kell...

Close