A konyhaajtó helyére ablak

A múlt században épült bérházakban megszokott igény volt, hogy a lakáshoz tartozott egy cselédszoba vagy külön, a lakáson kívül is meg lehetett közelíteni a konyhát.

A változó világ változó igényeket hozott magával és ezek a többletajtók már biztonsági szempontból is feleslegessé váltak. Sok lakásban egyszerűen oldották meg a problémát, egyszerűen befalazták ezeket az ajtónyílásokat, vagy legalábbis az ajtó üvegezett részéig emelték a falat.

De az igények tovább változtak, a nyílászárók annyi változáson mentek keresztül, hogy az akkori jó megoldások mára már nem szépek, és nem is funkcionálnak rendesen. Különösen akkor szembetűnő a változás, ha az „újonnan” befalazott részekre gázkonvektor helyeztek.

A kor szellemének megfelelő nyílászáró beszerelése falbontás nélkül nem igazán megoldható. Kézen fekvő, hogy az ajtó és a tok látható részét eltávolítják, és többletmunkával ugyan, de új ablak kerülhet a régi ajtó helyére. A többszöri befalazás nehezebbé teszi az ablak beépítését, viszont a szakemberek és gépparkjai könnyebben meg tudják oldani a problémákat, mint mi magunk a saját kis barkács gépeinkkel. A régi tok kiemelése, ha nehezen, de kiszedhető, az utána következő lépések ugyanolyanok, mint ha ablak helyére ablak kerülne.

Az épületasztalos munka és a kőművesek hozzáértése olyan remek eredményt produkál, hogy senki nem tudná megmondani, hogy az új energiatakarékos ablak helyén régen egy konyhaajtó állt. A költségek kiszámításához egy nagyon pontos felmérés és az igények pontos megfogalmazása szükséges, viszont a végeredmény általában minden pénzt megér.

Egy hozzászólás ehhez: “A konyhaajtó helyére ablak”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Békés Boldog Karácsonyt Kíván az www.ablakszigetelő.hu lelkes csapata!

Close