Amit az ablakszigetelésről tudni kell

8 jel, ami arra utal, hogy ablakszigetelésre van szüksége

Már nem érzi magát olyan komfortosan otthon vagy az irodában, de nem tudja pontosan, mi lehet a baj? Ha nem megfelelő a hőmérséklet, vagy a huzat miatt minden nap fáj a feje, lehet, hogy az ablakok elöregedett szigetelése vagy a szigetelés hiánya az ok. Ha az alábbi 8 jel egyikét tapasztalja, érdemes elgondolkodnia a szigeteléscserén:

1. Túl magas a fűtésszámla

Az utóbbi néhány télen sokkal magasabb volt a fűtésszámla, mint korábban, végig a maximumon ment a fűtés, mégis hiányzott a kényelmes munkavégzéshez szükséges hőmérséklet. Ha az ablakok nem zárnak jól, vagy a szárny és a tok között behúz a levegő, hiába fűtünk, hiszen a kellemes meleg kiszökik az ablakon. Így ugyanazon hőmérséklet eléréséhez feljebb kell tekerni a fűtést, ami természetesen a számlán is megmutatkozik.

2. Túl magas a villanyszámla

Nyaranta sokkal magasabb a villanyszámla, mint az elmúlt években, ugyanis hiába van végig bekapcsolva a klímaberendezés, az nem képes kellemes hűvösre hűteni a lakást vagy az irodát. A zavaró melegben pedig nem elég, hogy fáj a fejünk, izzadunk, és nehezen megy a munka, mivel maximumon kell működtetnünk a légkondicionálót, horribilis villanyszámlával szembesülhetünk. Ennek oka, hogy a szigetelés hiánya vagy az elhasználódott szigetelőanyag miatt az ablakok nem zárnak hézagmentesen, és a réseken kiáramlik a kellemesen hűvös levegő. Így feljebb kell kapcsolni a klímát, ha ugyanazt a hőmérsékletet szeretnénk elérni, és a nagyobb fogyasztás miatt a villanyszámla is magasabb.

3. Állandó a huzat

Akkor is érezzük a huzatot, ha nincs nyitva egyszerre több ablak, sőt, akár egy sem. Azonban, mivel az ablakok a szigetelés hiánya vagy az elhasználódott szigetelőanyag miatt nem zárnak hézagmentesen, a levegő ki-be áramlik a réseken. A folyamatos légáramlás lehűti a szervezetet, és kevésbé lesz ellenálló a különböző betegségeknek. Ha egyébként is legyengült az immunrendszerünk, könnyen megfázhatunk, megfájdulhat a fejünk, a nyakunk, a fülünk vagy a fogunk.

4. Párásodnak az ablakok

Az ablakokon alig lehet kilátni, folyamatosan párásak. Ennek oka, hogy rosszul záró ablakok hideg időben nagyon lehűlnek, így azokon lecsapódik a nedvesség. Az esztétikai és funkcionális hátrányokon kívül, azaz, hogy szinte nem látnak ki az ablakon, a pára komolyabb problémákat is okozhat. A nedves környezet ugyanis kedvez a penészgomba megjelenésének.

5. Beáznak az ablakok

Nagy esők után azt tapasztalja, hogy a szoba vagy az iroda fala az ablak alatti területen nedves, rosszabb esetben már le is mállott a festék vagy felhullámosodott a tapéta. Az ablakok azért áznak be, mert a tok és a szárny közti résen be tud esni az eső. A meleg, nedves környezetben pedig hamar megjelenik a penész is, amely számtalan egészségügyi problémát okozhat.

6. Penészednek a falak

Ha a párásodást vagy a beázást korábban nem is vette észre, egyik következményük, a penészedés már biztosan nem kerüli el a figyelmét. A penész csúnya, szürke foltokat okoz a falon, és a szaga is kellemetlen. Ráadásul a penészgomba spóráinak belégzése komoly egészségügyi problémákat, például allergiát, asztmát, illetve más légúti panaszokat is okozhat. A gombaspórák nem maradnak meg az adott helyiségben: a levegőbe kerülve könnyen átutaznak a nappaliból a hálóba vagy az iroda egy másik szobájába.

7. Porosak a bútorok

A bútorok mostanában fokozottabban porosodnak, mint régebben. Hiába törölget állandóan a lakásban, vagy jár a takarítónő rendszeresen az irodában, a bútorok már másnap úgy néznek ki, mintha hetek óta nem portalanított volna. A probléma főként belvárosi, utcára nyíló lakások és irodák esetében jelentkezik. Súlyosabb esetben porallergia is kialakulhat. Ennek oka, hogy a szigeteléssel nem rendelkező vagy rosszul szigetelt ablakok résein beszáll a kinti por.

8. Beszűrődik a kinti zaj

Éjszakánként nem tud otthon aludni, vagy az irodában zavarja a kinti zaj: a megbeszéléseken vagy az ügyfelekkel való találkozók alkalmával szinte egymás szavát sem hallják. A rosszul záró ablakokon beszűrődik az utca zaja, ami csendes környék esetén nem akkora probléma, de ha a lakás vagy iroda a belvárosban, egy forgalmas csomópont közelében található, már annál inkább.

Miért jobb szigeteltetni, mint új ablakot vásárolni?

Ha kénytelen azzal szembesülni, hogy ablakai a szigetelés hiánya vagy az elöregedett szigetelőanyag miatt már nem zárnak jól, és ez számtalan problémát okoz, két megoldás közül választhat. Ha szeretne leszámolni a horribilis fűtés- és villanyszámlával, a párásodással, a beázással, a huzattal, a porral és a zajjal, dönthet, hogy új ablakokat vásárol vagy csak a szigetelést cserélteti ki.

A jelenlegi helyzethez képest bármelyik lehetőség megoldást jelenthet, azonban a szigeteléscserének több előnye is van az ablakvásárláshoz képest. Érdemes megismerkednie ezekkel, mielőtt döntene.

  • Tizedannyi költség

Egy teljes ablakcsere költsége – a lakás vagy iroda ablakainak számától és méretétől függően – több százezer vagy akár millió forint is lehet. Érthető, ha ennyit jelenleg nem szeretne kiadni ilyesmire. Egy folyóméternyi szigetelőanyag beépítése munkadíjjal együtt viszont mindössze 4-600 forintba kerül, így például egy kétszobás lakás vagy egy kisebb iroda összes ablakainak szigeteléscseréje pár tízezer forintból megoldható. Az előnyöket viszont ugyanúgy élvezheti, mintha új ablakokat vásárolt volna.

  • Gyors megoldás

Ha nem egy épp egyébként is felújítás alatt álló lakásról vagy irodáról van szó, érthető, ha a tulajdonos nem szeretne napokig vagy akár hetekig tartó munkálatokba belevágni. Hiszen ebben az esetben ideiglenesen egy ismerőséhez kellene költöznie, vagy bezárni az irodát a munkálatok idejére. Az előbbi talán még egyszerűbben megoldható, de a második eset következményeivel biztosan nem szívesen szembesülne. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár egy napra is bezárjuk a boltot, hiszen így rengeteg bevételtől esnénk el. Azt viszont szintén nem tehetjük meg, hogy egy csatatéren fogadjuk a leendő ügyfeleket, illetve a munkatársak sem díjaznák, ha ilyen környezetben kellene dolgozniuk napokig. Az ablakszigetelés – az ablakok számától és méretétől függően – akár egy nap alatt megoldható, így utána nyugodtan folytathatja a munkát, vagy ismét birtokba veheti a lakást.

  • Nincs felfordulás

A felújítási munkálatok okozta felfordulás otthon is nagyon kellemetlen tud lenni, ha nem tudjuk megoldani, hogy az ablakcsere idején máshol tartózkodjunk. Az irodában viszont több mint kellemetlen, hiszen az ügyfeleket nem fogadatjuk ilyen környezetben, de még munkatársainktól sem várhatjuk el, hogy sokáig így dolgozzanak. Ha viszont be kellene zárni a munkálatok, valamint az azt megelőző és az azt követő pakolás és takarítás idejére, azzal jelentős bevételtől esnénk el. Az ablakszigetelés cseréje viszont nem jár sem kosszal, sem felfordulással. A munkálatokhoz mindössze akkora helyre van szükség az adott helyiségben, hogy a szakemberek leemelhessék, és egy bakon elhelyezhessék az ablaktáblát. Jelentős mennyiségű hulladék nem keletkezik; ami pedig mégis, a csapat eltakarítja maga után, és mindent úgy hagy, ahogyan talált. Így nem kell bezárni a takarítás és rendezkedés miatt; a munka akár másnap folytatódhat.

Milyen előnyöket élvezhet egy jól szigetelt ablakkal?

Mielőtt elhatározná magát otthona vagy irodája ablakainak szigeteltetése mellett, győződjön meg arról, hogy érdemes igénybe vennie a szolgáltatást! A jól szigetelő ablakok jóvoltából számtalan előnyt élvezhet.

  • Komfort

Ha az ablakok jól zárnak, végre nem kell télen maximális fűtés mellett fagyoskodnia, vagy nyáron a legmagasabb fokozatra állított klíma mellett izzadnia. Otthonában valóban komfortosan érezheti magát, illetve a cégnél sem fognak panaszkodni a munkatársak, hogy túl meleg vagy hideg van. A megfelelő hőmérséklet alapvető fontossággal bír abból a szempontból, hogy kellemesen érezzük-e magunkat valahol vagy sem; ám ennek igazsága gyakran csak akkor tudatosul bennünk, amikor valamilyen okból ez nem valósul meg. A jól szigetelő ablakok jóvoltából télen nem szökik ki a meleg, nyáron pedig nem szűrődik be kintről, így a komfort biztosított.

  • Megtakarítás

Kényelmünk mellett az egyik legfontosabb szempont a pénztárcánk. Ezen nincs semmi szégyellnivaló, ettől még nem leszünk anyagiasak, mindössze felelősségteljesek. Ha rászánja magát az ablakok szigetelésének felújítására, a befektetés egy-két éven belül megtérül, hiszen annak köszönhetően a fűtésszámlán akár húsz százalékot is spórolhat. Egy jól záró ablak mellett ugyanis nem kell a maximumra csavarnia a fűtést vagy a klímát ahhoz, hogy kellemes meleg vagy épp hűvös legyen otthonában, illetve az irodában. És ez azonnal meglátszik majd a számlákon is.

  • Tartósság

Az ablakszigetelés hosszú távú befektetés, hiszen annak előnyeit nagyon sokáig élvezheti: a megfelelően beépített és karbantartott szigetelés élettartama több mint tíz év. Különleges teendői nem lesznek az ablakokkal a munkálatok befejezése után, mindössze arra kell figyelnie, hogy amennyiben újrafesteti azokat, mázolás előtt a szigetelőanyagot távolítsa el, majd száradás után helyezze vissza. Ugyanis, ha festék kerül a szilikongumira, hőszigetelő-képessége csökkenhet. Szintén nem szabad erős vegyszerrel kezelni a gumit: elegendő, ha egy rongyra szilikonspray-t fújva áttörli azt, vagy egy mosogatószeres vízbe mártott, nedves szivaccsal letisztítja.

  • Értéknövekedés

A felújított ablakok növelik egy ingatlan értékét, legyen szó akár egy lakásról, akár egy irodáról. És ehhez nem kell új nyílászárókat vásárolnia; elég, ha azok tökéletesen funkcionálnak. Ha egyszer eladásra kerül a sor, a felújított nyílászárók sokkal vonzóbbá tehetik az ingatlant.

A jó ablakszigetelő 5 ismertetőjele

Ha úgy határozott, hogy szigeteléssel nem rendelkező, régi típusú, duplaszárnyas fa ablakait szigetelteti, vagy modern műanyag nyílászárói elöregedett, már nem funkcionáló szilikongumiját cserélteti ki, biztos lehet benne, hogy jól dönt. Az ablakszigetelés jó befektetés, hiszen rövid idő alatt megtérül, ezt követően pedig sokat spórolhat a számlákon. Természetesen csak akkor, ha a szigetelést megbízható, profi szakembergárda végzi. Mielőtt kiválasztaná a megfelelő ablakszigetelő csapatot, győződjön meg arról, hogy az rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal:

1. Garanciát vállal a munkájára

Egy jó szakember büszke a munkájára, és nem tűnik el annak befejezte után sem; bármikor elérhető, ha probléma adódna, és garanciát vállal az általa nyújtott szolgáltatásra. Csapatunk sok éve foglalkozik ablakok szigetelésével, széles körű referenciával rendelkezik, és azt megosztja leendő ügyfeleivel is. Mindig a legkorszerűbb anyagokkal és technikákkal dolgozunk, így nem félünk garanciát vállalni a munkánkra. A garancia minden esetben érvényes, amennyiben a megrendelő betartja a szigetelés karbantartására vonatkozó szabályokat. Azaz, ha újrafesteti az ablakokat, mázolás előtt eltávolítja a szigetelőanyagot, hogy ne kerülhessen festék a szilikongumira; illetve tisztításkor nem kezeli azt erős vegyszerrel, mindössze egy mosogatószeres vízbe mártott szivaccsal vagy egy rongyra szilikonspray-t fújva áttörli.

2. Pontos és megbízható

Tisztában vagyunk vele, hogy senki sem szereti, ha a felújítási munkálatok miatt kényelmetlenül érzi magát saját otthonában, vagy nem tud nyugodtan dolgozni munkahelyén. Ezért mindent megteszünk azért, hogy munka közben a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk, és minél hamarabb elkészüljünk. Mindig az előre egyeztetett időpontban érkezünk a helyszínre, pontosan kezdjük a munkát, és betartjuk a határidőket. Tudjuk, hogy ez a feltétele annak, hogy a megrendelő a későbbiekben is igénybe vegye a szolgáltatásainkat. A jelenlegi gazdasági helyzetben mindenki százszor is meggondolja – jogosan –, mire adja ki a pénzét: így egy megbízhatatlan, a határidőkkel csúszó, igénytelen munkát végző cég hamar lehúzhatná a rolót.

3. Korszerű módszerekkel dolgozik

Az építőipar folyamatosan fejlődik, sorra jelennek meg az új anyagok és technikák. Ami tíz évvel ezelőtt a legjobb megoldásnak bizonyult, ma már lehet, hogy elavult, és van helyette sokkal jobb lehetőség. Szakembereink figyelemmel kísérik az iparág újdonságait, és pontosan tudják, melyik munkához milyen anyagok és módszerek használatával érhető el a legjobb eredmény.

4. Gyors munkát végez

Érthető, ha nem szeretnénk, ha lakásunkban vagy irodánkban napokig vagy hetekig csatatér fogadna, és nem élvezhetnénk otthonunk nyugalmát, illetve nem végezhetnénk zökkenőmentesen napi feladatainkat, nem fogadhatnánk rendezett körülmények közt az ügyfeleket. Azt pedig kiváltképp szeretnénk elkerülni, hogy be kelljen zárnunk az irodát a munkálatok idejére. Sok cégvezető nem engedheti meg magának, hogy akár egy napra is bezárjon, hiszen így bevételtől esne el. Csapatunk gyorsan dolgozik, mindig pontosan érkezik, és betartja a határidőket. Az ablakok méretétől és számától függően az ablakszigetelési munkálatok akár egy nap alatt lezajlanak, így utána nyugodtan folytathatja a munkát. A takarításra és a pakolásra sem kell időt szánnia, hiszen szakembereink mindent úgy hagynak maguk után, ahogy találtak.

5. Felfordulás- és koszmentesen dolgozik

Az új ablakok beépítésével ellentétben a szigeteléscsere nem jár különösebb kosszal vagy felfordulással. Akár a régi szigetelés eltávolításáról és az új behelyezéséről, akár régi fa ablakok utólagos szigeteléséről van szó, a művelet pormentes, és csak minimális hulladék keletkezik. Mindössze akkora hely kell a munkálatokhoz, hogy a szakemberek ki tudják emelni és egy bakon elhelyezni az ablaktáblákat. A keletkezett csekély mennyiségű hulladékot pedig természetesen eltakarítjuk magunk után.

Referenciák

1. Hotel

Szállodánk egyik szobájának ablakai az évek során elöregedtek, így időszerűvé vált a nyílászárók felújítása, a szigetelés cseréje. Tudtuk, hogy a vendégek kényelme érdekében nem halogathatjuk a munkálatok elvégzését, azonban, mivel korábban sok rossz tapasztalatunk volt a pontatlanul érkező, és a munkájukkal folyamatosan csúszó szakemberekkel, féltünk, hogy a szigeteléscsere miatt a szoba sokáig marad majd kihasználatlan. Viszugyel úr és csapata azonban eloszlatták az aggályainkat. A megbeszélt napon, pontosan érkeztek, és a munkával az előre egyeztetett időpontra elkészültek. Rugalmasságuknak köszönhetően a szigeteléscserét arra a rövid időszakra időzíthettük, amikor a szoba egyébként is üres volt, így bevételtől sem estünk el. A szakemberek gyorsa és tisztán dolgoztak, felfordulást nem okoztak, és mindent elpakoltak maguk után, így a szobát másnapra már ki is adhattuk.                                                 “Szögi Péter igazgató”

Nézze meg referencia videónkat:

2. Vállalkozók Országos Szövetsége

Az irodában régi típusú, fa ablakok vannak, amelyek régebben nem zártak jól, és már nagyon zavaróvá vált, hogy télen nagyon hideg van bent, nyáron pedig nagyon meleg, hiába tekerjük a legerősebb fokozatra a hűtést vagy a klímát. Ráadásul nagyon behallatszott a kinti zaj, némelyik értekezleten vagy ügyféllel való találkozón alig értettük egymás szavát. A folyamatos huzat is nagyon kellemetlen volt. Ezért szükségessé vált az ablakszigetelés; úgy döntöttünk, nem halogatjuk tovább. Viszugyel úrral és csapatával nagyon elégedettek voltunk. Egy pontos és ügyes szakembergárdát ismerhettünk meg a személyükben, akik precízen, megbízhatóan és határidőre elkészültek a munkával. Por- és felfordulásmentesen dolgoztak, és minden hulladékot elszállítottak maguk után, így nem kellett a munkálatok végeztével napokig pakolni és takarítani, egy kis törölgetés után már folytathattuk is a munkát. Az ablakok azóta is tökéletesen működnek, mintha csak újak lennének.

“Trovencsák Katalin VOSZ”

VOSZ ablakszigetelés

VOSZ ablakszigetelés

 

Köszönjük a szép munkát! Zongorázni lehet a különbséget, szabályosan a bőrödön érzed, hogy nincs huzat!
Üdv,
Pirovich Gergely

 

Nagyon jó lett a szigetelés, még anyósom sem érezte a légmozgást, az pedig nagy dicséret!

Üdv
Annamária

 

Kedves Viszugyel Úr,

Ha van olyan felülete akár a Facebookon, akár másutt az interneten, ahol referenciákat mutat be, szívesen megírom, hogy nagyon megbízhatónak találtam Önt.

Üdvözlettel

Osman Péter

Amennyiben korábbi, elégedett ügyfeleinknek sikerült meggyőznie arról, hogy megéri minket választani, vegye fel velünk a kapcsolatot most, és hamarosan ön is élvezheti a tökéletesen szigetelő ablakok nyújtotta előnyöket!

Kapcsolat: Viszugyel Zoltán
Telefon: +36-70/280-5359
E-mail: info@ablakszigetelo.hu

Weblap: ablakszigetelo.hu

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Amit az üvegről tudni érdemes

Felülete sima, homogén, ezáltal könnyen tisztítható, így rendkívül higiénikus. Nem gyúlékony, nem ég el, nem veszi fel a nedvességet, nem...

Close