Ablakszigetelés garanciával

Egy lakásfelújítás során sokan gondolják úgy egy-egy munkálatról, hogy az nem is nehéz munka, ők maguk is el tudják végezni. A szakszerűtlen tevékenység nyomán azonban gyakran kialakulnak hibák, melyek elhárítására később ugyanannyit – ha nem többet – kell költenünk, mintha az elején rászántuk volna a megfelelő pénzt. Természetesen van olyan művelet, amit valóban meg tudunk mi magunk is csinálni, például, a régi tapéta levakarása vagy a csempe leverése nem egy bonyolult feladat, máshoz viszont igenis szükségünk van szakemberre. A nyílászárók cseréje vagy utólagos szigetelése is ilyen. Bizonyos típusú ablakokhoz adott szigetelőanyagra van szükség, ennek kiválasztását bízzuk hozzáértőre. Egy megfelelően beépített szigetelés élettartama akár tizenöt év is lehet, de ez a szám természetesen csak akkor áll, ha rendszeresen karbantartjuk a nyílászárókat. A vasalatok újrazsírozása és beállítása mellett a szigetelések állapotát is folyamatosan ellenőriztetni kell.

 Ha a szigetelés után is szelel az ablak, valószínűleg azt nem szakszerűen végezték el, illetve nem tartották megfelelően karban. A szakszerű utólagos ablakszigetelés mögött komoly szaktudás és tapasztalat áll. Ha huzatos maradt az ablak, valószínűleg az illető, aki önnél a munkát elvégezte, az előbbiekkel nem rendelkezett. Érvényesítse garanciális követelésétpersze, amennyiben a vállalkozó adott garanciát a munkájára. Ha nem, sajnos valószínűleg ismét jelentős összeget kell költenie a nyílászárókra. Ezúttal viszont feltétlenül olyan szakembert válasszon, aki ad garanciát, hogy a fenti eset többé ne történhessen meg. Ha egy szakember biztos saját tudásában, és meg van győződve az általa alkalmazott anyagok és technikák minőségéről, magától értetődően vállal garanciát a munkájára.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Műanyag nyílászáró karbantartása

A legtöbben – máris hozzátennénk, hogy tévesen – azt hiszik: a műanyag nyílászáró nem csak jobban szigetel a fánál, hanem...

Close