Ablakszigetelés sajátkezűleg?

ablakszigetelés svéd módszerrel

Régi nyílászárónk szigetelése már nem tökéletes, rései átengedik nemcsak a levegőt, de még a csapadékot is. A legkézenfekvőbbnek az tűnik, ha a szinte bármilyen nagyobb áruházban beszerezhető szigetelőprofilok közül választunk, méretre vágjuk és a ragasztócsík segítségével az ablakra illesztve már kész is a szigetelés. De valóban ez a legjobb megoldás?

Az öntapadós profiloknak legalább annyi hátránya van, mint előnye. Ha polifoamot vagy rosszabb minőségű ablakgumit választunk, ne számítsunk hosszútávra szóló ablakszigetelésre. Ezek az anyagok sem az időt, sem a párát nem viselik jól, alkalmazkodóképességük nemcsak az időjárás, de a hézagok tekintetében is hagy maga után kívánnivalót, hiszen nem tudják pontosan kitölteni a hézagokat. A szilikonból készült profilok minőségileg valóban kifogástalanok, de a szigetelés minőségét az anyagon kívül nagyban befolyásolja az is, hogy milyen eljárást alkalmazunk.

A szilikonnal történő nútmarásos technológia az egyedüli valóban tartós módszer. Bár a szükséges eszközök és kézügyesség birtokában házilag is nekifoghatunk, mégis javasolt inkább szakember segítségét kérni, mivel az ablak esetleges hibáit – elvetemedés, rossz záródás – ő kijavítja, a szigetelés pedig így a már kifogástalan állapotú ablakon sokkal hatékonyabban történhet meg. A svéd technológia napjaink legjobb ablakszigetelési módszere, akár évtizedekre szól.

Ha többet szeretne megtudni, hogy-hogyan lehet sajátkezűleg  elvégezni az ablakszigetelést akkor kattintson ide >>>

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Sokat spóroltunk az enyhe őszi időjáráson

Akár 15 százalékkal is csökkenhetett a magyar háztartások energiafelhasználása, köszönhetően a szokatlanul enyhe ősznek. Több ezer forintot is megtakaríthattak a...

Close