Ablaküveg típusok

Az egyre csak növekvő energiaárak miatt mindinkább nagyobb figyelmet szentelnek az emberek az olyan szerkezetekre, amelyek kifejezetten energiatakarékosak. Az üvegszerkezetek közül is elsősorban azokat a darabokat vásárolják meg legtöbbször, amelyek a legalacsonyabb hő átbocsátási tényezővel rendelkeznek. Ezek a kifejezetten jó hőszigetelő képességgel bíró üvegek lassan, már-már kiszorítják a piacról a hagyományos hő áteresztési képességgel bíró ablaküvegeket.

Manapság ugyanis, már nem csak az számít egy üveg esetében, hogy milyen nagy vagy olcsó, hanem az is, hogy maximálisan ellenálljon a környezeti behatásoknak, valamint kellő mértékű zaj- és napvédelmet is biztosítani tudjon, illetve eleget tegyen a tűzvédelmi előírásoknak is. Az ablaküvegeknek több típusa is létezik. Vannak hőszigetelő üvegek, float üvegek, biztonsági üvegek, valamint edzett biztonsági üvegek is, mint például a parapet, vagy a katedrál, savmart üvegek.

A hőszigetelő üveg többnyire két üveglapból áll össze, amely között egy alumíniumból készült távtartó léc került elhelyezésre. Ez az alumínium léc határozza meg azt, hogy milyen vastag lesz az ablaküveg. A két üvegrész közötti tér tartalmaz egy olyan speciális anyagot is, amely képes megszűrni a párát. Hőszigetelő üvegek gyártásához általában a LowE, valamint a Float üvegeket használják fel. A Float üveg egy olyan üvegtípus, amelyet úsztatással állítanak elő. Felülete maximálisan sík, színe pedig tökéletesen víztiszta. A Float kiválóan edzhető, laminálható, valamint akár biztonsággal hajlítható is. A LowE pedig, egy olyan típusú üveg, amely lágy fémbevonattal rendelkezik. A LowE üveget a hagyományos Float üvegekből állítják elő, egy speciális elektromágneses eljárás segítségével.

Bővebben olvashat a különböző üvegtípusokról az üvegezés menüpont alatt.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Miért lényeges, hogy megfelelően szigeteljen az ablak?

A nyílászárók tömítései nem örökéletűek. Az évek során ugyanis elöregszenek, vagy teljesen tönkre is mehetnek. Ilyen esetben minél előbb ki...

Close