Allergiás a porra? Válasszon jól szigetelő, fa nyílászárókat az otthonába!

Bizonyára sokan véljük úgy, hogy az otthonunk falai között semmiféle veszély nem leselkedik ránk. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen azok a személyek, akik allergiásak a porra jól tudják, hogy az otthonukban is kínozhatja őket a számtalan kínzó tünet. Vannak, akik abban látják a megoldást, hogy légtisztító szerkezeteket vásárolnak meg aranyáron, míg mások felismerik azt a lehetőséget is, hogy a nyílászárók felújításával sokat tehetnek a szálló por és pollen ellen.

Egy jól záródó ablakon keresztül ugyanis, nem jut be az otthonunkba az allergizáló anyag, így a lakás levegője sokkal tisztább maradhat. A fa ablakok tökéletes szigetelést nyújtanak, így nem csupán a por és a pollen zárható ki a lakásból, hanem az utca zaja is. Ez főként akkor fontos, ha egy nagyon forgalmas út mellett helyezkedik el az otthonunk. Az autók nem csupán nagy hangzavart okoznak, hanem az utakon lévő port is felkavarják, ami azután egy rosszul záródó ablak melletti résen be tud áramlani, így pedig allergiás reakciót vált ki az arra érzékeny személyeknél.

Tudta-e Ön azt, hogy a porallergiát valójában nem maga a por okozza, hanem az úgynevezett poratkák?

A poratka egy olyan apró élősködő állat, amely a pókok családjába tartozik. Ezek az apró, szemmel nem látható élősködők két vagy három hónapig életképesek, ezután az elhalt tetemek, valamint a poratka ürüléke az, ami belélegezve allergizáló hatást vált ki. Valószínűleg senki sem szeretné ezeket a szennyező anyagokat rendszeresen belélegezni, ezért mielőbb javasolt fa szerkezettel rendelkező ablakokat beszereltetni, vagy a már meglévőket újraszigeteltetni. Ezzel szinte minimálisra csökkenthetjük a beáramló por és pollen mennyiségét és sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Spórolási tippek 5.

Mi a megoldás az ablakok üvegfelületének szigetelési problémájára? Az ablaküvegek egy lakásban együttesen jelentős méretű felületet tesznek ki. Sajnos az...

Close