Spórolási tippek 5.

Mi a megoldás az ablakok üvegfelületének szigetelési problémájára?

Spórolási tippek 5.

Spórolási tippek 5.

Az ablaküvegek egy lakásban együttesen jelentős méretű felületet tesznek ki. Sajnos az üveg nem szigetel olyan jól, mint az fal, még akkor sem, ha a legkiválóbb hőszigetelt üvegről van szó.

Mi az amivel ekkora felületeket le lehet szigetelni?

Olyan szigetelő eszközre van szükség, akkora méretű mint maga az ablak. Ugyanakkor valamilyen módon félretehetőnek kell lennie, hogy ne befolyásolja ha ki akarunk nézni az ablakon. Ráadásul küllemben is passzolnia kell a lakáshoz.

A redőny az, ami teljesíti ezeket a feltételeket.

Leengedve nem hagy nagy hézagokat, így nem tud kiáramlani a meleg levegő. Szinte rések nélkül szigeteli le az egész felületet. Mivel teljesen felhúzható, ezért nem akadályozza a kitekintést.

Az ablakok mérete nem befolyásolja a azt, hogy mennyire lesz hatékony a szigetelés, mert szinte bármilyen méretben legyártható a redőny. Ugyanígy az ablakok fajtája sem jelenthet gondot, legyen az műanyag, fa vagy alumínium nyílászáró. Sokféle redőnymegoldás közül lehet választani. Nagy színválasztékkal rendelkezik, így bármilyen lakáshoz meg lehet találni a megfelelő színűt.

Azontúl, hogy a redőny beépítésével fűtési költségspórolás érhető el, számos más előnyt és kényelmet is ad az Ön otthonának.

Néhány ezek közül:

A betekintést teljes mértékben megakadályozza, így a szomszédok, idegenek nem tudnak kintről bekíváncsiskodni.

Az ablaküveg sokkal nagyobb biztonságba kerül, hiszen védve lesz a jégesőtől és az időjárás más hasonlóan káros tényezőitől. Sőt, képes megakadályozni, hogy egy eldobott kő betörje az ablakot.

A kényelemhez nagy mértékben hozzájárul azzal, hogy belülről működtethető. Ez a komfort fokozható, ha motorizáltatja a redőnyeit, így egy kapcsoló vagy egy távirányítógomb megnyomása szükséges hozzá.

A fényérzékelővel ellátott automata redőny jelent legtöbbet az energiamegtakarításban. Azzal, hogy az automata vezérlés a megfelelő időben emeli fel vagy engedi le a redőnyt, optimális szigetelést valósít meg a nyílászárókon.

Bármilyen redőnyt is választ, szigetelési képességük nagyon hasonló. Az anyaguk és típusuk különbözik csak. A spórolás szempontjából legmegfelelőbb a hagyományos műanyag redőny.

Nem sokkal kerül többe az új típusú (redextra) redőny, amely küllemben az aluredőnyre hasonlít. A legidőtállóbb és legtöbb biztonságot adó az alumínium redőny. Az ára a minőségnek megfelelő

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Spórolási tippek 4.

Milyen ablakszigetelési lehetőségek közül választhatunk? Melyek azok a megoldások a nyílászárók szigetelésére, amelyet utólag, akár saját kezűleg is el lehet...

Close