Spórolási tippek 3.

Milyen megoldások léteznek egy lakás hőveszteségének csökkentésére?

Spórolási tippek 3.

Spórolási tippek 3.

Ma már nyilvánvaló, hogy a meleg nagy része a nyílászáróknál szökik meg. Ez azért lehetséges, mert a falak szigetelő képessége jobb, mint az ablaké vagy ajtóé. Először ezek hiányosságait kell orvosolnunk.

Két területet kell megvizsgálnunk ebből a szempontból: a rések és maga az üvegfelület.

A rések az ablakszárny és a keret között engedik ki a hő egy részét. Lehet, hogy elhanyagolható a rések mérete, viszont összeadódva már gondot jelentenek. Együttesen jókora lyukat eredményeznek otthona falán, akár akkorát mint egy kosárlabda. Ez már megmagyarázza azt, hogy miért kell Önnek annyit költenie a fűtésre.

Hogyan lehet megszüntetni ezeket a réseket?

Az utólagos (bemarásos) ablakszigetelés teljes mértékben megszünteti ezt a problémát. Sőt, számos más kedvező „mellékhatással” jár, amelyekkel még komfortosabb lesz otthona.
Nézzük is melyek azok, a plusz dolgok, amelyek ezzel a megoldással automatikusan érvényesülnek otthonában!

Először is a meleg nem tud hol távozni. Az alkalmazott szilikongumi alakjából adódóan elzárja a különböző méretű réseket is, tehát teljesen szigetel.

Nyáron is érezhető a hatása, ugyanis a klíma által lehűtött levegő sem tud megszökni. Ez megint csak spórolás, mert a légkondicionáló berendezések nem fogyasztanak annyi áramot.

Az egészségre nézve is további kedvező hatással jár, mert megszünteti a huzatot. Ezáltal a függönyök sem fognak zavaróan lengedezni.

Nem lesznek az ablak mellett és alatt vízbeszivárgások az eső miatt, mert az ablakszigetelés ezt is teljes mértékben megakadályozza.

Megmenekülhet az utca, forgalom zajától is, ami sokszor jóval a magasabb a megengedett decibel értéktől. A szigetelőgumi alkalmazása képes jóval a határérték alá vinni a lakásba bejövő zaj mértékét, így sokkal nyugalmasabb lesz otthona.

A tisztaság szempontjából is változást eredményez. Önnek kevesebbet kell takarítania, mert az utólagos ablakszigetelés se a port, se a kipufogógázt nem engedi be.

Maga az eljárás sem jár piszokkal, mert a speciális gép úgy van kialakítva, hogy egy szívócső csatlakozik hozzá, ami beszívja a marás következtében lehulló forgácsot.

Ezzel a megoldással valódi spórolás érhető el, mivel a nyílászárócsere költségének csak a töredékébe kerül, és hamar megtérül. Ráadásul a szigetelőanyag élettartama 10-15 év.

Az üvegfelület szigetelési problémájának megoldásáról egy későbbi részben írok.

Együttműködését köszönöm és sikeres alkalmazást az itt bemutatott tanácsokhoz!

Viszugyel Zoltán
Ablakszigetelő

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Spórolási tippek 2.

Milyen további lehetőségek vannak arra, hogy  Önnek több pénze maradjon meg a téli időszak végén? Az egyik legegyszerűbb megoldás nappal...

Close