Régi ablakoknál szükséges a résmentesítés

Az ajtók, ablakok körüli rések bizony nincsenek tekintettel az időjárásra, így a réseken keresztül bejövő hideg és a kiszökő meleg nem éppen pénztárca barát megoldás. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig semmilyen szinten nem elfogadható. Viszont sokszor a nyílászárók cseréjét nem engedhetjük meg magunknak. A probléma megoldása inkább a rések eltüntetése, az utólagos résszigetelés. Hogy a rések tömítése hathatósabb legyen fogadják szívesen néhány tanácsunkat.

Létezik egy eljárás, a svéd nútmarásos ablakszigetelés néven elterjedt eljárás, amely a korszerű ablakokkal azonos értékű megoldást kínál, de ez nem valami olcsó megoldás. A szakemberek általában 500 ft/m ártól vállalják az ajtókon és ablakokon található rések megszüntetését ezzel az eljárással, ráadásul ez az eljárás a régi fa nyílászáróknál is hatásos. Az eljárás lényege, hogy a keretekbe utólag belemaratott hornyokba szakállas „O” profilú szigetelőanyagot erősítenek. A tömítőanyag lágy, üreges szilikon gumi idom, mely függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg van, nem vetemedik, nem nyúlik meg, hanem rugalmas marad. A rések méretéhez igazodva ideálisan tölti ki azokat. Még egy nagyszerű előnye van: ha festjük a keretet, akkor eltávolítható, majd ha végeztünk, visszatehetjük a tiszta hornyokba.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Milyen ablakhoz milyen szigetelés kell?

Ha nyílászárói elöregedtek, már nem zárnak jól, ezért nyáron be, télen kiengedik a meleget, illetve beszáll a por és beszűrődik...

Close