Spórolási tippek 2.

Milyen további lehetőségek vannak arra, hogy  Önnek több pénze maradjon meg a téli időszak végén?

Spórolási tippek 2.

Spórolási tippek 2.

Az egyik legegyszerűbb megoldás nappal hagyni, hogy az ablakon besütő nap felmelegítse a szobákat és más helyiségeket.

A nap végére és éjjelre jó szolgálatot tesznek a vastag, földig érő sötétítő függönyök, melyek megakadályozzák, hogy kimenjen a meleg a lakásból.

Mivel a víz felmelegítése is energiába kerül, ezért lehetőleg kádban való fürdés helyett zuhanyozzon. Ez is kedvezően befolyásolja a fizetnivalókat, akárcsak az, ha a konyhában nem folyóvízzel mosogat.

A kiadások csökkentéséhez egyértelműen hozzátartozik a támogatások igénybevétele. Érdemes ráfordítani az időt és utánajárni, hogy milyen fűtési és egyéb támogatást igényelhet. Sajnos sok helyen nem mondják el ezeket a lehetőségeket.

Miért ne lehetne otthon is egy kicsit melegebben öltözni. Azzal hogy egy pulóvert felvesz, már nem kell annyit fűteni, így ez is egy mód a megtakarításra.

Előnyös, ha van Önnek cserépkályhája, vagy kandallója. Ezek leginkább a hideg idő beköszöntével, az első napokban érvényesülhetnek igazán. Mivel az elektromos radiátorok rengeteg áramot felvesznek, ezért nem a spórolás témakörébe tartoznak.

Létezik egy olyan megoldás is, amivel még a ház megépítésekor olyan körülményeket lehet teremteni, ami igencsak kedvező a későbbi fűtési költségekre nézve. Ha Ön olyan telket vásárol, ami lejtős oldalon van és déli fekvésű vagy sík terepen építi úgy a házát, hogy a nagy ablakok, szobák déli irányban vannak, az már önmagában kevesebb fűtésfelhasználást fog eredményezni.

Az sem mindegy például, – szintén az építkezésnél – hogy milyen építőanyagot választunk. Nem véletlenül ajánlott korszerű falazóelemeket és jól szigetelő vakoló, illetve burkolóanyagokat alkalmazni, ugyanis ezeknek nagy szerepe van az energiafelhasználás szempontjából.

Új ház esetén nagyon ajánlott kellően kidolgoztatni a fűtésrendszert. Rá kell szánni az időt a kiválasztására, az informálódásra, máskülönben alapból több lehet a lakás energiafogyasztása.

Megemlítendő, mint spórolási lépés, a gyújtóláng takarékos használata. Ha nincs használatban a készülék, akkor a gyújtólángot kapcsolja ki.

Sokat jelent a költségek szempontjából, hogy milyen rendszeresen végeztet karbantartást a fűtőkészülékeken és a kéményeken. Azzal, hogy időnként átnézeti ezeket, nemcsak kevesebb lesz a fizetnivalója. Kizárja az életére veszélyes tényezőket is, amelyek a fűtőberendezések nem megfelelő működéséből adódnak.

A következő részben további hasznos fogásokat és ötleteket mutatunk be, amivel szintén spórolni lehet.

Mi az, amit még tudni szeretne  spórolással kapcsolatban?

Milyen más spórolási lehetőség érdekli?

Együttműködését köszönöm és sikeres alkalmazást az itt bemutatott tanácsokhoz!

Viszugyel Zoltán
Ablakszigetelő

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Spórolási Tippek 1.

Melyek azok a lépések, amelyekkel elérhető, hogy kevesebbe kerüljön a fűtés? Itt bemutatjuk azokat a tippeket, amelyeket ha Ön alkalmaz,...

Close