Kinek, milyet, hogyan? Harmonika erkélyajtó

Valószínűleg mindenki járt már olyan lakásban, ahol harmonika ajtó nyílt az erkélyre vagy a teraszra. Egyeseknek tetszik, mások el sem tudják képzelni az otthonukban, vagy problémásnak, nehezen nyithatónak, beakadónak érzékelik. Ennek a megoldásnak is számos előnye és szépsége van, csak nem mindegy, hogy ki és milyen céllal gondolkodik rajta.

Miért jó a harmonika ajtó?

Az oldalirányban eltolható ajtószárnyak harmonikázó mozgásukról kapták nevüket. Azáltal, hogy gyakorlatilag teljesen összecsukható az egész ajtó maga, nagy nyitott felületet biztosít. Azokban a lakásokban, házakban népszerű, ahol terasz vagy erkély van, tehát ez elsősorban nem belső térelválasztásra szolgál.

Olyan tereket választ el, amelyeket egyébként szeretünk látni, vagy meghagyni az összeköttetés lehetőségét más helyiségekkel. A használatával tehát szinte teljesen szabad átjárás biztosítható a külső és a belső tér között, egyébként viszont teljesen normál záródású ajtóként működik.

Igazán népszerű az olyan családok körében, ahol szeretik a tavaszi és nyári estéket, reggeliket közösen, a szabadban levegőn eltölteni. A harmonika ajtóval elválasztott terasz, erkély a családi élet megfelelő helyszíne lehet.

Hogyan működik?

A harmonika ajtót maximum három méter szélességben szokták ajánlani. Ugyanúgy kilinccsel lehet a zárat oldani, és felső vagy alsó kocsikon is mozgathatjuk az egy, vagy több szárnyat, de tok küszöbös formája is létezik, ez ugyanaz a tokkeret, amiből a függőleges keret is készül, és ezt kell átlépnünk. Lapos alumínium küszöbös kivitelben is létezik, az akadálymentes közlekedéshez.

Harmonika erkélyajtó

Harmonika erkélyajtó

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakfelújítás

Sokan vannak, akik nem tehetik meg, hogy csak úgy lecseréljék rosszul szigetelő nyílászáróikat, esetlegesen nem is szeretnének megszabadulni éveken át...

Close