Ablakfelújítás

Sokan vannak, akik nem tehetik meg, hogy csak úgy lecseréljék rosszul szigetelő nyílászáróikat, esetlegesen nem is szeretnének megszabadulni éveken át jó szolgálatot tett, direkt méretre gyártatott, illetve megszokott, a lakás hangulatához is illő ablakaiktól. Ilyen esetben lehet kitűnő alternatíva a már nem megfelelően működő nyílászárókra az ablakfelújítás, aminek a lényege az, hogy a teljes csere költségének töredékéből az ablakok újra visszanyerjék eredeti rendeltetésüket és megfelelő szigetelésüket, méghozzá megfelelő záródással, illetve felületkezeléssel kiegészítve. Hiszen csak a megfelelően szigetelő nyílászáró képes arra, hogy optimális hőmérsékletet tudjon fenntartani a lakásban télen és nyáron egyaránt!

Ha ön is ragaszkodik az ablakfelújításhoz, de nem tudja, hogy hol keresgéljen, akkor van egy jó hírünk a számára, hiszen éppen ez cégünk fő profilja, amiről most minden fontos részletet meg is osztanánk önnel az alábbiakban!

Miért válasszuk az ablakfelújítást?

Az ablakfelújítás mellett a legfontosabb indok alighanem az, hogy sokkal olcsóbb alternatíva ahhoz mérten, mintha nyílászáróinkat teljesen újra cserélnénk. Ha egy ablak rosszul szigetel, a legtöbben hajlamosak gyorsan elintézni azzal, hogy ki kell dobni és cserélni – hiszen ezt traktálja belénk már a fogyasztói társadalom a műszaki cikkekkel is –, ellenben szerencsére vannak olyan ablaktípusok, amelyek esetében még a felújítás is szóba jöhet. Ez ráadásul nemcsak egy olcsóbb megoldás, hanem segítségével otthonunk megszokott összképét is megőrizhetjük, amit néhány új nyílászáró talán alaposan elronthatna.

Professzionális szolgáltatásunk révén ön a legjobbat és a legolcsóbbat kapja, legyen szó akár a teljes szigetelés-, akár a zárak-, a vasalások- vagy éppen az üveg cseréjéről. A nyílászáró cseréjéhez mérten az ablakfelújítás során jelentős összegeket takaríthatunk meg, sőt mi több, a jobb szigetelés révén természetesen télen és nyáron egyaránt rengeteget spórolhatunk a fűtés- és a hűtés költségén, hiszen télen tovább megmarad a lakásban a kellemes meleg, míg nyáron a hűvösség.

Az ablakfelújítás során megújuló szigeteléssel és üvegcserével ráadásul a hőszigetelés mellett további előnyöket is élvezhetünk majd! Ezzel ugyanis növelhető a hangszigetelés mértéke, ezáltal csökkenthető az utcáról beszűrődő kellemetlen zajok mértéke, de a különféle por, szmog és egyéb szennyezőanyag sem juthat be többé otthonunkba. Egy felújítás egyébiránt érintheti kizárólag a szigetelést – nútmarásos technikával rendkívüli mértékben javítható egy ablak ezen tulajdonsága –, de az üvegcserén túl beállításra kerülhet az egész ablak, a zárak, a vasalás, méghozzá az általános festés, mázolás és UV-védelem mellett.

Az ablakfelújítás legfontosabb előnyei:

  • Egy felújított ablak az új szigeteléssel és üveggel teljesen egyenértékű lesz egy vadonatúj nyílászáróval!
  • Az ablakfelújítás költségei általánosságban egy teljes csere alig egyharmadát teszik ki!
  • A felújítás során nincs bontás, nincs különösebb por és kosz sem!
  • Az új szigetelés kialakítása nem jár az ablak jellegének vagy szerkezetének, illetve műszaki tulajdonságainak változásával!
  • Az ablakok felújításával drasztikus mértékben javul a hőszigetelés!
  • A felújítás költsége a rezsiköltségek csökkenésével apránként megtérül!
  • A megfelelő szigeteléssel csökkenthető a kintről beáramló zaj és por mennyisége is.
  • A felújítás sokkal rövidebb ideig tart, mint egy komplett csere!
Ablakfelújítás Budapest

Ablakfelújítás Budapest

Így zajlik az ablakfelújítás!

Egy ablakfelújítást minden esetben egy alapos helyszíni felmérés előz meg, amelynek során tételesen és írásos formában is árajánlatot adunk az elvégzendő munkálatokról. Amennyiben ön elfogadja ajánlatunkat, a közösen, előre megbeszélt időpontban érkezünk, az ablakszárnyakat leszereljük, és vagy a helyszínen, vagy a műhelyünkbe szállítva elvégezzük rajta a felújítási munkálatokat.

Ennek során először kivesszük a régi üveget, kiütjük a megszáradt gittet vagy kivesszük az ablakot tartó faléceket, megtisztítjuk a gitt ágyat, megfelelő méretre marjuk, majd szakszerű, modern technikával, és a mai követelményeknek megfelelő eljárással beszereljük a hőszigetelt üveget egy speciális szilikon ágyba, amit aztán egy esztétikus fakerettel pluszban rögzítünk. Ha nem megfelelően működő zárakat és vasalásokat találunk, azokat beállítjuk, vagy teljes egészében kicseréljük, valamint kimarjuk  az ablakszárnyak szigetelés helyét.

Ezt követően – műhelyben való munka esetén a visszaszállítást követően – a helyszínen elvégezzük a tokon is a kötelező munkálatokat, és ellátjuk modern szigetekéssel. Amennyiben mindez megtörtént, visszaszereljük az ablakszárnyakat, teszteljük az új szigetelést, elvégezzük mindemellett a kötelező beállításokat.

Ablakfelújítás

Ablakfelújítás

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
FENSTERBAU FRONTALE 2018

Az idei FENSTERBAU FRONTALE  kiállítást március 21-24 között rendezték meg Nürnbergben, amelyen részt vettünk. Több mint 110 000 látogató és...

Close