Ablakfelújítás Robering® technológiával

A Németországban kifejlesztett Robering® technológia alkalmazásával a nyílászárókat műszakilag teljesen időtálló és esztétikus felújítása lehetséges. Ez az eljárás az elmúlt negyven évben nagy sikereket hozott az ajtók, ablakok felújításának terén.

Ezzel a technológiával alkalmazott anyagok messzemenően biztosítják a nyílászárókkal kapcsolatos hő-, lég-, és vízzárási követelmények teljesítését.

Az eljárás lényege, hogy a régi faszerkezet megtartásával a külső ablakkeretre rögzítik az Ecotherm profilt és ebbe a profilba, rögzítik a hőszigetelő üveget. A profil alkalmazásával a vastag hőszigetelő üveget stabilan rögzítik a keretbe. A profilba beépített merevítő borda és a sarokmerevítések erősítik a vékony ablakkeretet. Ezért a gyenge merevségű szerkezetekbe is be lehet építeni. A profil szélein található fülek légmentesen lezárják az üveg és a fa közötti részt, így a víz nem tud behatolni a fafelületre. A profilok anyaga tartós, UV-álló, időjárásálló, karcolás-biztos műanyagból készült, a gyártó 35 év garanciát biztosít termékeire.

Ezzel a technológiával az ablakfelújítás folyamata pár órás munkával jár, és nagy falbontás nélkül történik, valamint külön vakolás sem szükséges utána. A felújított ablaküveg hő áteresztő képessége 1,1-1,3 W/m2K-re csökken. Ez leginkább a fűtésszámlán jelentkezik, ugyanis közel 20-40 százalékos energia megtakarítást eredményez.

A Robering® felújító rendszer használatának haszna, hogy nem kell bontani, nincs felesleges por és piszok. Nem sérül a homlokzat, nincs helyreállítási munkálat. A régi faszerkezet megmarad, így környezetbarát megoldásként is megfelel az elvárásoknak.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A Tessauer ablak (egyesített szárnyú ablak)

A Tessauer típusú ablak az egyik leggyakrabban felújítandó ablakfajták közé tartozik. Előszeretettel alkalmazták az első világháború után, mivel jóval kevesebb...

Close