Milyen előnyei és hátrányai vannak egy fából készült ablak felújításának?

Általánosságban elmondható rólunk, emberekről, hogy leginkább a természetes anyagok közt érezzük magunkat jól. Egy természetes anyagokból készült berendezésekkel teli szoba sokkal otthonosabbnak hat számunkra, illetve a közérzetünket sokkal inkább pozitívan befolyásolja, mint a műanyag, vagy fémhatású design. Abban az esetben tehát, ha valóban otthonos és nyugalmat árasztó lakást szeretnénk létrehozni, mindenképpen a faanyag mellett tegyük le a voksunkat, legyen szó akár a berendezésről, vagy akár a nyílászárók anyagáról.

A fa nyílászárók nem csak szépek, hanem kiváló hőszigetelő képességgel is bírnak, továbbá ha a keret kiváló minőségű alapanyagból készült el, akkor a deformálódástól, vetemedéstől sem kell tartanunk. A műemlékvédelmi oltalom alatt álló épületek esetében pedig szóba sem jöhet a műanyag nyílászárók beépítése, ezért a több száz éves nyílászárókat gyakran felújítással varázsolják ujjá.

A felújításnak számos előnye ismeretes. Ilyen például az, hogy a régi ablak felújításához nem szükséges bontást végezni az épületben, továbbá ehhez kapcsolódó költséggel sem kell számolnunk. A felújítás során nem kell tartanunk attól, hogy az épület homlokzatában sérülés keletkezik, továbbá a homlokzat kinézete is olyan marad, mint korábban. A felújítás gyors, olcsó, és mindemellett hamar meg is tud térülni általa a felújításba befektetett összeg. Az ablakok felújítása után a komfortérzet jóval magasabb lesz, a nyílászárók kinézete pedig sokkal esztétikusabbá válik. A régi ablakok felújításának hátrányaként azt lehet megemlíteni, hogy az idő múlásával, – amikor a tokozat túlságosan elöregedik, – a tokozat és a fal között tömítetlenség alakulhat ki, amely következtében némi léghuzat keletkezhet.

Bővebben olvashat az ablakfelújításról a www.uvegezes.info/ablak-felujitas/ oldalon.

ablakfelújítás

ablakfelújítás

 

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Fából készült ablaktípusok és főbb jellemzőik

Egy fából készült ablak rendkívül esztétikus, kiváló hőszigetelő képességgel bír, továbbá rendkívül időtálló is. Erre a legjobb példa az, hogy...

Close