Gyógyítsuk ablakainkat!

Az ablak van – ez teljesen természetes dolog, de ha valami probléma adódik vele, akkor szembesülünk a tudattal: van ABLAKUNK. Többnyire úgy kezeljük, hogy évente kétszer legalább le kell mosni, két-háromévente át kell(ene) festeni, réseit fatapasszal kezelni, de, amikor komoly problémák származnak a nem megfelelő kezelése miatt, akkor bizony a zsebünkbe kell nyúlni.

Érdemes figyelni az ablakainkra, ha nem szeretnénk hirtelen nagy összegeket kiadni egy – egy ablakcserére, hiszen ha egyszer az egyiket ki kell cserélni, akkor jöhet a következő ablak is: ez pedig évekig elhúzódhat attól függően, hogy mennyire szoros a havi bevételed.

A rezsiköltségek folytonos emelkedése miatt is fontos, hogy odafigyeljünk az ablakaink betegségeire, hiszen nem csak a fűtésszezon a kétséges időszak, hanem egész évben nyomasztja a komfortérzetünket, az egészségünket. A rossz állapotban lévő ablakok felújítása nem kevés anyagi áldozatot kíván, a szakmunka részére talált szakembert is nehéz megtalálni.

Az ablakok szigetelésének hatásfok csökkenésért, az ablakkeret karcolódásáért, az üvegek sérülékenységéért nem feltétlenül az időjárás következménye: a problémákat az erős, maróhatású vegyszerek is okozhatják.

Az ablakkeretek szerkezeti változásai miatt bekövetkezett változás elsősorban a keret kötésénél jelentkezik. Javítása fontos, hiszen az ablaküveg is kieshet egy rosszul rögzítő keret miatt, vagy az ablakszárnyak szakadhatnak le egy rosszul tartó vasalat hibájából. A kár óriási is lehet: inkább figyeljünk az ablakok állapotára, javítsuk őket, gyógyítsuk fel betegségeiből, hogy ne kelljen komolyabb összegekért akár ablakcserére adni fejünket.

Ablakfelújítás logó

Ablakfelújítás logó

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Milyen előnyei és hátrányai vannak egy fából készült ablak felújításának?

Általánosságban elmondható rólunk, emberekről, hogy leginkább a természetes anyagok közt érezzük magunkat jól. Egy természetes anyagokból készült berendezésekkel teli szoba...

Close