Gyógyítsuk ablakainkat!

Az ablak van – ez teljesen természetes dolog, de ha valami probléma adódik vele, akkor szembesülünk a tudattal: van ABLAKUNK. Többnyire úgy kezeljük, hogy évente kétszer legalább le kell mosni, két-háromévente át kell(ene) festeni, réseit fatapasszal kezelni, de, amikor komoly problémák származnak a nem megfelelő kezelése miatt, akkor bizony a zsebünkbe kell nyúlni.

Érdemes figyelni az ablakainkra, ha nem szeretnénk hirtelen nagy összegeket kiadni egy – egy ablakcserére, hiszen ha egyszer az egyiket ki kell cserélni, akkor jöhet a következő ablak is: ez pedig évekig elhúzódhat attól függően, hogy mennyire szoros a havi bevételed.

A rezsiköltségek folytonos emelkedése miatt is fontos, hogy odafigyeljünk az ablakaink betegségeire, hiszen nem csak a fűtésszezon a kétséges időszak, hanem egész évben nyomasztja a komfortérzetünket, az egészségünket. A rossz állapotban lévő ablakok felújítása nem kevés anyagi áldozatot kíván, a szakmunka részére talált szakembert is nehéz megtalálni.

Az ablakok szigetelésének hatásfok csökkenésért, az ablakkeret karcolódásáért, az üvegek sérülékenységéért nem feltétlenül az időjárás következménye: a problémákat az erős, maróhatású vegyszerek is okozhatják.

Az ablakkeretek szerkezeti változásai miatt bekövetkezett változás elsősorban a keret kötésénél jelentkezik. Javítása fontos, hiszen az ablaküveg is kieshet egy rosszul rögzítő keret miatt, vagy az ablakszárnyak szakadhatnak le egy rosszul tartó vasalat hibájából. A kár óriási is lehet: inkább figyeljünk az ablakok állapotára, javítsuk őket, gyógyítsuk fel betegségeiből, hogy ne kelljen komolyabb összegekért akár ablakcserére adni fejünket.

Ablakfelújítás logó

Ablakfelújítás logó

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Milyen előnyei és hátrányai vannak egy fából készült ablak felújításának?

Általánosságban elmondható rólunk, emberekről, hogy leginkább a természetes anyagok közt érezzük magunkat jól. Egy természetes anyagokból készült berendezésekkel teli szoba...

Close