Miért jobb nyáron szigeteltetni az ablakait, mint közvetlenül a téli szezon előtt?

Általánosságban elmondható, hogy az emberek nagy részének nyáron eszébe sem jut az ablakainak szigetelésével foglalkozni. Ilyenkor sokkal gyakoribb az, hogy teljes ablakcserét, vagy felújítást végeztetnek el a nyílászárókon, míg az ablakszigetelés gondolata főként ősszel, kora télen kerül előtérbe. Ennek nyomán, szinte majdnem minden második ember megtapasztalta már azt a bosszantó jelenséget, hogy ősszel, vagy télen nagyon nehéz megfelelő, profi mestert találni, aki azonnal rá is érne a munkálatok elvégzésére, hiszen szinte mindenki ebben az időszakban akarja szigeteltetni az ablakait.

Télen általában megszületik bennünk a gondolat, hogy jó lenne ablakainkkal valamit kezdeni, hogy ne legyen olyannyira huzatos és hűvös a lakás, ám sajnos a jó idő beköszöntével valamiért ki is megy a fejünkből ez a dolog.

Legközelebb pedig ismét akkor kezd el foglalkoztatni a nyílászárók szigetelésének kérdése, amikor újra közeledik a rossz idő. Okos döntés tehát, ha időben észbe kapunk, és még a fűtési szezon előtt, nyáron gondoskodunk az ablakaink megfelelő szigeteléséről. A nyári ablakszigetelésnek számos előnye van. Az egyik például az, hogy nyáron rengeteg szálló por van a levegőben. Ez a szálló por, az ablakok és az ajtók melletti apró réseken át nagy mennyiségben be tud jutni az otthonunkba. Ennek elkerülésére tökéletes megoldást kínál az ablakok szigetelése. Ugyanez igaz a pollenekre is. A nyári széllel szálló pollenek rengeteg ember számára okoznak óriási problémát. Amikor ez a milliónyi pollen a nyílászárók mellett „beszökik” a lakásba, az arra érzékeny embereknél súlyos allergiás tünetek léphetnek fel. Amennyiben nyáron az ablakszigetelést rendbe tesszük, úgy a lakás levegőjét is sokkal egészségesebb és tisztábbá tehetjük, így az allergiás lakók is sokkal jobban érezhetik majd magukat.

Valamint ha lakásunk klimatizálva van akkor a meleg levegő kevésbé jut be a hideg meg ki.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Gyógyítsuk ablakainkat!

Az ablak van – ez teljesen természetes dolog, de ha valami probléma adódik vele, akkor szembesülünk a tudattal: van ABLAKUNK....

Close